LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kraj uplatama!

Lažni student ipak bi mogao ostati bez novca koji je prikupio na prevaru; kampanja obustavljena

Čak je 67 osoba doniralo novac lažnom studentu. Nakon što smo otkrili da se radi o prevari, GoGetFunding obustavio je uplate.

Čak je 67 osoba doniralo novac lažnom studentu. Nakon što smo otkrili da se radi o prevari, GoGetFunding obustavio je uplate.

Na GoGetFundingu privremeno je obustavljeno prikupljanje donacija za osobu koja se lažno predstavlja kao Marko Kalmen i tvrdi da je student Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Naveo je, naime, da su mu potrebne donacije za školarinu za zadnju godinu studija jer su mu roditelji ostali bez posla, a od svojeg studentskog posla ne može uštedjeti dovoljno. 

Od trenutka pokretanja kampanje uspio je prikupiti čak 57% od traženog iznosa, odnosno 867 $ od traženih 1500 $. Na prevaru je nasjelo 67 donatora. 

 

Foto: screenshot / gogetfunding.com

Podsjetimo, s Pomorskog fakulteta potvrdili su nam da Marko K. ili Marko Kalmen – kako stoji u nazivu Facebook profila s kojeg nam se javio, a koji je u međuvremenu obrisan – uopće ne studira ondje.


Vezano: Ne nasjedajte: prikuplja novce za školarinu, a s Fakulteta tvrde da taj student ne postoji!


Nakon što smo 20. siječnja objavili da se radi o prevari, rast broja uplata na račun lažnog studenta drastično je usporen. U međuvremenu je i GoGetFunding uvažio naš zahtjev i odlučio reagirati! Kampanja je, dakle, privremeno obustavljena.

Foto: screenshot / Studentski.hr
FOTO: SCREENSHOT /GOGETFUNDING.COM