LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KSET inicijacija

KSET-ovci primaju nove članove u svoje redove, pronađite se u sekcijama

Već tradicionalno, na početku nove akademske godine, jedan od većih studentskih udruga u Zagrebu - KSET, prima nove članove. KSET se sastoji od devet različitih sekcija, u kojoj se svaki student, nevažno s kojega je faksa, može naći.

Već tradicionalno, na početku nove akademske godine, jedan od većih studentskih udruga u Zagrebu - KSET, prima nove članove. KSET se sastoji od devet različitih sekcija, u kojoj se svaki student, nevažno s kojega je faksa, može naći.

Već tradicionalno, na početku nove akademske godine, jedan od većih studentskih udruga u Zagrebu - KSET, prima nove članove. KSET se sastoji od devet različitih sekcija, u kojoj se svaki student može naći.

Važno je znati kako nije bitno na kojem ste fakultetu upisani, jer svaki redovan student može sudjelovati u radu i krojiti super program, a usputno nešto i naučiti.

Tijekom ovoga tjedna održava se ostatak predstavljanja sekcija prema slijedećem rasporedu:

29.9. tehnička sekcija

30.9. bike sekcija

1.10. fotosekcija

2.10. videosekcija + dramska sekcija

3.10. računarska sekcija + p.i.j.a.n.d.u.r.e. (planinarska sekcija)

Dramska sekcija

Dramska sekcija KSET-a možda je najmlađa sekcija u Klubu, no to nipošto ne znači da je najmanja. U dramski staž naših članova, u samo 5 godina postojanja sekcije, upisane su mnogobrojne predstave, večeri poezije, performansi i gostovanja. Kod nas možeš naučiti sve o procesu stvaranja predstave, počevši od traženja tekstova, preko čitačih proba, pa sve do premijere i (najčešće) odličnih kritika!

Pri tome nije bitno želiš li biti glumac, redatelj, scenograf, kostimograf, producent, šaptač, asistent šaptača ili samo pekač palačinki za ansambl, mi ti omogućujemo da odglumiš što god želiš Osim predstava u vlastitoj produkciji, na mjesečnoj bazi održavamo i večeri poezije, sada već kultni Stiholoporter, u kojem se također možeš okušati kao autor, recitator ili samo slušatelj amaterske, ali i one malo ozbiljnije poezije.

Kada završimo s ozbiljnim poslom, obično postajemo vrlo neozbiljni. Naša mnogobrojna druženja, tulumi, izleti i sastanci pod izlikom ozbiljnih rasprava, savršena su prilika za upoznavanje naše male dramske ekipe. Pridruži nam se petkom u 14h u KSET-u ili se javi našem dragom šefu Zlatici na ivan.zlatar@kset.org za sve daljnje informacije koje te zanimaju. Break a leg!

Video sekcija

Video sekcija je grupa studenata različitih struka, sa zajedničkim interesom za film i sve oko njega. Montiramo, pišemo, animiramo, intervjuiramo, imamo mišljenja i još štošta što se može napraviti u i oko filma. 

Bavimo se snimanjem i režijom uživo koncerata u KSET-u, stvaramo kratke igrane filmove, izvještaje studentskih događanja, a organiziramo i razne radionice, ljetna kina i slično. Sa filmskim uratcima također sudjelujemo na festivalima, gdje smo uvijek najbolji.

Sve informacije oko sekcije i učlanjenja možete dobiti na sastanku, petkom u 19, ili na matija@kset.org.

Bike sekcija

Bike sekcija KSET-a ili bike@KSET, je ekipa ljudi koji se vole više od svega (dobro, možda ne baš od svega) voziti biciklima bilo to po šumama, cestama, u krug, uz brijeg, niz brijeg, po danu ili mraku! 

Počeli smo još 2006-te i od tad se događalo puno toga: hrpa izleta, vožnji, utrka, druženja/žurki, uspona i padova(ovo dvoje doslovno shvatite). Ali najviše odlični provodi i kvalitetno potrošeni vikendi, praznici, ljeta, zime... Pridružite nam li se, dobivate priliku upoznati nove ljude koji vole isto što i vi i ne biti više usamljeni na vožnjama (bilo po Sljemenu ili oko faksa), društvo za pojest dobar grah i popit' pivu, riješti se tjelesnog na krajnje zabavan i zdrav način, pristup alatu za sve moguće popravke i nadogradnje vašeg omiljenog ljubimca itd. 

Ako voliš planinu, pivu i kset, primit će te odmah u svoj biker svijet! Ti čudesni maleni, bike@ksetovci! Sve dodatne informacije možete dobiti na mail: bike@kset.org

Računarska sekcija

Računarska sekcija je jedna od kompjuterskim znanjem najpotkovanijih sekcija u KSET-u. Ok, najpotkovanija, bez jedna.  Trenutno broji oko 20-ak članova, što vrlo aktivnih što malo manje aktivnih, koje veže jedna zajednička stvar: ljubav prema računalima.

Glavni zadatak računarske sekcije je održavanje mrežne infrastrukture u KSET-u, a još neki od poslova uključuju: izrada programa i aplikacija u svim poznatijim programski jezicima, održavanje servera (sysadmin poslovi), održavanje web stranica i web servisa hostanih na KSET-ovom serveru, održavanje Osnova korištenja operacijskog sustava Linux (OKOSL) i Naprednog korištenja operacijskog sustava Linux (NKOSL) vještina na FER-u, krimpanje UTP kablova, streaming, Linux InstallFest. Također, organiziramo školice o raznim novim i korisnim tehnologijama i programskim jezicima, npr. Git, Vim, Python, NoSQL, konfiguracija mreže i firewalla itd. Organiziramo i Barcraft te nastojimo dovesti još gaming događaja u KSET.

Neki od projekata koje na kojima smo radili u zadnje vrijeme uključuju: streaming brucošijade na Dnevnik.hr, JobFair, igra za brucošijadu Pivolovac, igrača arkada (u suradnji s tehničkom sekcijom), suradnja s dobrotvornim i ostalim udrugama kojima smo izradili web stranice i pružili hosting - Školjka, BIUS, Čitaj Mi, KSET.org. Uvijek smo u potrazi za novim, perspektivnim članovima sa širokim poljem tehničkih interesa i željom za radom u sekcijskoj atmosferi. Ukoliko ti ijedan od navedenih pojmova izaziva smiješak na licu i pritom se želiš dobro zabaviti te nešto novo naučiti, slobodno se javi voditelju sekcije na mail dino.lukman@kset.org ili dođi u KSET na sekcijski sastanak petkom u 18h.

Planinarska sekcija

Planinarsko izletničko junačko antialkoholičarsko nenad...mašno društvo uvjetno rečeno elektrotehničara, poznatije po kratici P.I.J.A.N.D.U.R.E., je jedna od sekcija KSET-a. Uloga ove sekcije je organiziranje izleta u brdsko-planinske zavičaje, pa smo tako u zadnje četiri godine organizirali četiri dvodnevna izleta na Klek, Ravni Dabar, Paklenicu i Svilaju te brojne manje izlete. 

Uz to svake godine organiziramo i Svjetski elektroplaninarski pješački rally. To je događaj na kojem se natječu sudionici svih dobnih skupina (od brucoša do asistenata i profesora) kako bi otkrili tko je brži, bolji, kreativniji, izdržljiviji, tko može više pojesti...i sličnim stvarima. Rally se svake godine održava na drugoj lokaciji, pa smo tako bili uzduž i poprijeko Žumberačkog gorja, u Zagorju, na Petrovoj gori itd. Do sada smo uspješno organizirali 37 Rally-a. Također smo u zadnjih nekoliko godina organizirali i Planinarsku školicu gdje smo ljude podučavali snalaženju u planinama, prvoj pomoći, čvorologiji, topografiji, itd. 

U slobodno vrijeme idemo na jednodnevne izlete u posjet nekoj planini ili brdu, sudjelujemo u organizaciji brucošijade FER-a, a isto tako i održavamo roštilj na KSET-ovoj skupštini. Ako ste zainteresirani za ovu sekciju javite se šefici na miseric.ivana@gmail.com.

Glazbena sekcija

Glazbena sekcija pruža svojim članovima priliku da nauče sve vezano uz održavanje koncerata, počevši od organzacije pa sve do produkcije. Svi naši članovi sudjeluju u produkciji koncerata što uključuje tehničare, ton majstore i tehničare za rasvjetu. Pokazati ćemo vam kako se koncerti pripremaju, koja se oprema koristi te dati priliku za rad na profesionalnoj koncertnoj opremi. Članovi mogu naučiti osnove inženjeringa i obrade zvuka uživo(na koncertima) te studijski način obrade zvuka.

Ako vas zanima vizualna strana koncerata, predstava i ostalih događanja u KSET-u, imat ćete priliku baviti se oblikovanjem svjetla te kontroliranjem rasvjetnih tijela uživo pomoću software-a i light mikseta. Da ne ispadne kako samo radimo, tu i tamo se skupimo i na (ne)sreću svih prisutnih KSET-ovaca i slučajnih prolaznika pokažemo svoje vještine u rukovanju instrumentima i glasnicama na internom programu "Zaudaranje". Ako ste zainteresirani postati član glazbene, javite se šefu Valentu Balunu na valent@kset.org.

Tehnička sekcija

TEHNIČKA SEKCIJA KSET-a postoji od samih početaka kluba (davne 1976. godine), u početku svoga rada pod nazivom "Zavod za manualni rad i preciznu elektroniku". Kaže se da je to sekcija koja brine da se klub ne sruši. Tehničari održavaju kompletni inventar i opremu u klubu, od delikatnih popravaka audio i video opreme, rasvjetnih sustava, struje, jetkanja, lemljanja, projektiranja raznih elektroničkih gadgeta, do rada s drvom, vodoinstalacija, zidanja, bušenja, gletanja, rušenja...

Bilo da te zanima precizna elektronika ili manualni rad, ako želiš naučiti nešto novo ili već postojeće znanje isprobati u praksi, a sve to uz dobru zabavu, druženja, radionice i radne akcije,... tehnička sekcija je pravo mjesto za tebe! Nije bitno jesi li FER-ovac il ne, ako si zainteresiran za gore navedeno, obrati se šefu Davidu Bošnjaku na david@kset.org

Fotosekcija

Fotosekcija je najstarija sekcija u KSET-u i bavi se očuvanjem znanja o fotografiji. Uz modernu digitalnu fotografiju i nove fotoaparate, trudimo se održati i znanje o analognoj crno-bijeloj fotografiji, pritom otkrivajući stari, već pomalo zaboravljeni svijet tamne komore i famoznog crvenog svjetla. Prvenstveno smo ovdje zbog druženja, ali uz održavanje već tradicionalnog fototečaja i fotoradionice fotografiramo koncerte, radimo izložbe i idemo na fotoizlete. 

Fotofotofotofoto. Uglavnom, dođi kod nas, potraži foto članove i saznaj sve ostalo što te zanima. Ako se sramiš, znaj da je i nama bilo teško doći u nepoznato, ali smo i dalje ovdje, studenti baš kao i ti, svejedno koji si faks! Kontakt : Darjan Grilec, darjan.grilec@kset.org

Disco sekcija

Jedna od 9 sekcija voljenog nam KSET-a koja se bavi puštanjem glazbe na dnevnim i večernjim terminima te organiziranjem slušaonica, KSET Caffe-a, Karaoka i subotnjih plesaonica.

Organiziramo slušaonice srijedom u nastojanju da dovedemo nešto novo i pomalo divlje u svakodnevni život s glazbom koju inače nemate prilike čuti u gradu. 
Neki od uspješnih disco programa su: Indirektum,Nova Rock, Crnjak, Habeebee Beat, Dance Department, Retrostep: The Prodigy vs Pendulum, That 90's show. Iz težnji članova sekcije proizašli su i već sada kultni Jabbaton, Demode i Bass Invaders. KSET Caffe je program disco sekcije koji se održava petkom i na njemu se možete zabaviti i rasplesati do mile volje uz najveće hitove prošlog i ovog stoljeća te jednom mjesečno možete očekivati i tematski caffe (disco, 80e, 90e i 00e). Prijemni ispit održat će se 11. listopada, a o tome možeš saznati više na stranicama KSET-a

FOTO: KSET