LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Ekonomske klinike

Kroz Poduzetnički sprint razvijaju se, realiziraju i implementiraju studentske ideje

– Ovogodišnja su tematika natjecanja moderna inovativna rješenja u području industrije 4.0 – transformiranje svakodnevnih predmeta u pametne, umrežavanje uređaja sa svrhom olakšavanja i moderniziranja njihove uporabe. – ističu iz Ekonomske klinike.

– Ovogodišnja su tematika natjecanja moderna inovativna rješenja u području industrije 4.0 – transformiranje svakodnevnih predmeta u pametne, umrežavanje uređaja sa svrhom olakšavanja i moderniziranja njihove uporabe. – ističu iz Ekonomske klinike.

Ekonomska klinika šestu godinu zaredom organizira Poduzetnički sprint kako bi potaknula mlade na razvoj vlastitih ideja te na suočavanje sa stvarnim poduzetničkim izazovima. Održat će se od 10. travnja do 24. travnja 2021. u prostorijama Zicera. 

Projekt je osmišljen kao besplatna edukacija o različitim metodama koje se koriste u poslovanju, poput business canvasa, design thinkinga te pitcha, uz natjecateljski dio.

– Sastoji od besplatna tri predavanja i tri povezane radionice te završne prezentacije osmišljenih ideja. Ovogodišnja su tematika natjecanja moderna inovativna rješenja u području industrije 4.0 – transformiranje svakodnevnih predmeta u pametne, umrežavanje uređaja sa svrhom olakšavanja i moderniziranja njihove uporabe. – pojašnjavaju organizatori.

Upoznavanje i predavanje o temi Uvod u poduzetništvo u planu su 10. travnja. Idućeg dana održat će se brainstorming ideja. Business canvas radionica zakazana je za 17. travnja, a predavanje o prezentacijskim vještinama za 18 travnja. Prezentiranje i odabir najbolje ideje održat će se 24. travnja.

Organizatori ističu da sudjelovati mogu studenti svih fakulteta, ali i drugi mladi ljudi koji žele naučiti više o poduzetništvu, generiranju vlastitih ideja, radu u timu, kao i oni koji žele poboljšati svoje prezentacijske vještine. 

– Kroz projekt želimo pomoći u razvoju, realizaciji i implementaciji studentskih poduzetničkih ideja. U okviru ovog projekta timovi studenata razvijaju i inoviraju svoje poduzetničke projekte uz pomoć mentora i suradnika. Na raspolaganju imaju mrežu koja se sastoji od profesora, poduzetnika iz različitih djelatnosti, partnera i članova Ekonomske klinike koji svojim znanjem i iskustvom mogu pružiti mentorstvo u razvojnim fazama njihovog poduzetničkog projekta (razvoj ideje, pisanje poslovnog plana, savjeti vezani uz predstavljanje projekata te načine komunikacije, kao i savjeti vezani uz ekonomska, financijska i marketinška pitanja). – dodaju iz Ekonomske klinike.

FOTO: PIXABAY