LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vršnjačka potpora

Kroz ovaj kolegij nastavlja se osiguravati potpora studentima s invaliditetom

Izmjene i dopune u kolegiju "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom".

Izmjene i dopune u kolegiju "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom".

Predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom"  koji je na raspolaganju svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, studenti s invaliditetom mogu ostvariti potporu vršnjaka-asistenta koja im je, ovisno o vrsti teškoća/oštećenja, potrebna u akademskom okružju.

Od akademske godine 2023./2024. kolegij se izvodi kroz tri modela koji će omogućiti dostupnost kolegija većem broju studenata i osigurati dugotrajniju potporu, stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.

A model obuhvaća prijemnu radionicu (15P+30V), pružanje vršnjačke potpore (75V+grupne konzultacije 15V) te nosi 5 ECTS bodova: 2 ECTS boda pripremna radionica (edukacija) + 3 ECTS boda realizacija vršnjačke potpore tijekom jednog semestra (rad studenata se ne ocjenjuje)

B model obuhvaća pružanje vršnjačke potpore (75V+15 sati grupne konzultacije) te nosi 3 ECTS boda: realizacija vršnjačke potpore tijekom jednog semestra (preduvjet: prethodno završen model A ili C; ostvarivanje ECTS bodova potvrđuje se s „položio/la“, rad studenata se ne ocjenjuje)

C model obuhvaća pripremnu radionicu (15P+30V) te 2 ECTS boda: pripremna radionica/edukacija (Dosegnute kompetencije studenata prate se kroz aktivnost sudjelovanja na pripremnoj radionici i kroz usmeni ispit, te se ocjenjuju ocjenom.)

Studenti s invaliditetom (brucoši, ali i drugi) mogu u Uredu za studente s invaliditetom pronaći kolegicu/kolegu vršnjaka koij će im pružiti potporu. Za sve upite možete  kontaktirati Ured za studente s invaliditetom putem e-pošte: uredssi@unizg.hr, tel. 01/4564 405 ili mob. 099/4593 578.

Detaljnije informacije pogledajte na poveznici.
 
FOTO: UNSPLASH