LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Migracije u državama

Kriminalizacija migracija kao predmet kritičkoga promišljanja u organizaciji „Diskrepancije" i „Studenata za izbjeglice"

Simpozij o kriminalizaciji migracija namijenjen je svim studentima, a rok je za prijavu 19. listopada.

Simpozij o kriminalizaciji migracija namijenjen je svim studentima, a rok je za prijavu 19. listopada.

Studentska inicijativa Studenti za izbjeglice i Klub studenata sociologije Diskrepancija pozivaju sve studente preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija da se prijave i sudjeluju u simpoziju pod nazivom KRIMIGRACIJA – kriminalizacija migracija i građanske solidarnosti. Skup će se održati 27. i 28. studenog u konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Zagreb, a obrađivat će teme poput migracija, migracijskih politika, međunarodnog prava te uloge međunarodnih organizacija u migraciji i njenoj facilitaciji.

Na bavljenje ovim temama organizatori su se odlučili, ističu, jer je veliki val migracije izazvao humanitarnu krizu koja je potaknula brojne volontere i aktiviste na djelovanje, no zbog svoje su angažiranosti, u skladu s prijašnje spomenutom EU-direktivom, bili prozvani krijumčarima, odnosno kriminalcima. Sličan se fenomen dogodio i u SAD-u te postaje globalni problem, zbog čega je potrebno o tome početi kritički promišljati.

Rok je za prijavu, kao i za slanje sažetka do 250 riječi, 19. listopada, a prijaviti se možete putem obrasca na hrvatskom ili engleskom jeziku te na e-mail adrese: studentizaizbjeglice@gmail.com i kssd@ffzg.hr. Za dodatne informacije i preuzimanje prijavnih obrazaca posjetite poveznicu ili se obratite na prvu navedenu e-mail adresu.

 

FOTO: PIXABAY