LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje tijekom koronavirusa

Krenule obrane diplomskih radova preko interneta

U petak, 27. ožujka, održana je obrana diplomskog rada studenta nastavničkog smjera diplomskog studija povijesti. 

U petak, 27. ožujka, održana je obrana diplomskog rada studenta nastavničkog smjera diplomskog studija povijesti. 

Nastava se zbog epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom odvija na daljinu, a odgođene su ili otkazane sve ostale aktivnosti. Na pitanje što će biti s obranama diplomskih i završnih radova, sveučilišta su nam odgovorila da još nisu donesena jedinstvena rješenja, o čemu smo već pisali, ali čini se da su se počele održavati preko interneta.

Vezano: Upitan način obrane diplomskih i završnih radova; evo što kažu sa sveučilišta


Naime, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je službenoj stranici objavio da je u petak, 27. ožujka, održana obrana studenta nastavničkog smjera diplomskog studija povijesti Tomislava Karduma. 

– Obrana je bila zakazana prije prijelaska iz nastave uživo u nastavu na daljinu. Kako bi se studentima omogućio završetak studija i u ovo izvanredno vrijeme, na 2. sastanku Operativnoga stožera Fakulteta hrvatskih studija za prilagodbu nastave 17. ožujka 2020. pod dekanovim predsjedanjem odlučeno je da se ova i sljedeće obrane, dok traju ovakve okolnosti, održe putom videokonferencije. – navedeno je na stranici.

Detaljno je objašnjen i cijeli online proces obrane i vrednovanja izlaganja:

– Tako su se student i članovi povjerenstva za obranu, svatko sa svoje lokacije, u dogovoreno vrijeme (12.40) povezali videovezom i imali obranu rada. Diplomski rad obranjen je pred povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Krešimir Bušić (predsjednik), dr. sc. Vladimir Šumanović (prvi član) i doc. dr. sc. Stipica Grgić (drugi član, mentor). Diplomski rad bavio se komunističkom strankom u Banovini Hrvatskoj. Obrana se odvijala neometano i neusiljeno. Nakon što su članovi povjerenstva Skypeom uspostavili grupnu audiovizualnu vezu s pristupnikom, saslušali su njegovo izlaganje teme rada i teza koje je postavio u njemu. Potom su pristupniku postavljali pitanja. Student je na njih uspješno odgovorio. Povjerenstvo je zamolilo pristupnika da izađe iz poziva, a nakon što je on učinio, raspravilo je i usuglasilo ocjenu. Po pristupnikovu povratku u vezu izvijestilo ga je o izvrsnoj ocjeni rada. Nakon završetka usmenoga dijela obrane ispunjeni su potrebni obrasci, tj. izvješće o obrani, koji je elektroničkom poštom proslijeđeno Službi za nastavu i studente Fakulteta hrvatskih studija.

FOTO: WIKIPEDIA