LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dobre vijesti za studente

Krenula obnova prostora za studente Učiteljskog fakulteta u Petrinji

Prostor u osnovnoj školi studenti bi mogli dobiti u narednim mjesecima.

Prostor u osnovnoj školi studenti bi mogli dobiti u narednim mjesecima.

Nakon što je Učiteljski fakultet u Petrinji stradao u potresu, nastava se odvijala na brojne načine, uključujući i online nastavu. Ipak, čini se da bi studenti Učiteljskog fakulteta u Petrinji mogli u narednim mjesecima dobiti svoj prostor. 

Inicijativom Sisačko-moslavačke županije u siječnju je počelo uređenje dodatnog prostora u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića kako bi isti objekt, zbog novonastale situacije, neometano i adekvatno mogli koristiti uz učenike 1. Osnovne škole, koja je također stradala u potresu, i studenti.

10. siječnja 2022. godine potpisan je Ugovor o nabavi radova rekonstrukcije 2. kata osnovne škole Dragutina Tadijanovića u iznosu od 2,4 milijuna kuna, s PDV-om te su radovi u tijeku.

– Premda visoko školstvo nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije i ovdje smo se uključili pomoći jer želimo fizički vratiti studente u našu Petrinju. Kao što ste imali priliku vidjeti, radovi napreduju dobrom dinamikom i svakodnevno smo prisutni u komunikaciji na svim  gradilištima koje imamo. Sisačko-moslavačka županija omogućila je i osigurala uvjete svoj djeci s potresom pogođenog područja da nastavu pohađaju u svojim gradovima. – rekao je župan Ivan Celjak prilikom obilaska radova u Petrinji koji se nada kako će time potaknuti mlade da studiraju na Učiteljskom i  Metalurškom fakultetu u Sisku.

FOTO: UNSPLASH