LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lakše zapošljavanje

Kreće program koji će studentima olakšati zapošljavanje

Splitsko Sveučilište odlučilo je svojim studentima omogućiti usvajanje dodatnih znanja koja će im otvoriti vrata tržišta zapošljavanja.

Splitsko Sveučilište odlučilo je svojim studentima omogućiti usvajanje dodatnih znanja koja će im otvoriti vrata tržišta zapošljavanja.

Na splitskom Sveučilištu predstavljen je program koji će se provoditi na Sveučilištu u Zagrebu i Splitu, a svojim bi djelovanjem trebao olakšati zapošljavanje mladih nakon završetka studiranja. Riječ je o projektu pod nazivom Program postakademskog zapošljavanja. Kasnije bi se u projekt trebala uključiti i ostala sveučilišta u Hrvatskoj.

Šimun Anđelinović, rektor splitskog Sveučilišta na kojem je projekt predstavljen, smatra da je studentima potrebno usvajanje ne samo praktičnih znanja iz područja koje studiraju nego i proširenje interesa na ekonomiju, pravo i slične predmete s kojima bi se lakše zaposlili. Druga prezentacija, ona zagrebačka, trebala bi se održati do kraja ovog mjeseca. Osim usvajanja novih znanja, studentima se pruža prilika da steknu neke upravljačke sposobnosti i više nauče o malim poduzetnicima.

Rektor ističe kako se ne može očekivati da će samo država stalno investirati u obrazovanje i zapošljavanje mladih, nego i fakulteti trebaju uvesti neke novosti koje će mlade dodatno educirati. U projektu – osim zagrebačkog i splitskog Sveučilišta – sudjeluju i Hrvatska gospodarska komora, HZZ, HBOR te brojni mediji i osiguravajuće kuće.

Predsjednik HGK-a smatra da se ne smije dopustiti odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz Hrvatske, nego da se treba više potruditi da tu i ostanu. Studenti su ovim potezom veoma zadovoljni, a naglašavaju da već sad imaju dovoljno postudentskih sastanaka koje organizira Uprava Sveučilišta te da je ovaj korak usavršavanja odličan za zapošljavanje nakon završetka fakulteta.

FOTO: KASTELA.HR