LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljedice potresa

Kreće obnova odsjeka na Medicinskom fakultetu u Zagrebu vrijedna 14 milijuna eura

Prošle su tri godine otkako je Zagreb pogodio razoran potres, a posljedice se saniraju i dandanas.

Prošle su tri godine otkako je Zagreb pogodio razoran potres, a posljedice se saniraju i dandanas.

Trenutno je u tijeku obnova Katedre za patologiju i Zavoda za patologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji je teško stradao tijekom potresa 2020. godine. Vrijednost obnove iznosi 14 163 668,93 eura, od čega je 5 967 291,76 eura financirano iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSU), dok je ostatak sredstava, 8 196 377,17 eura, dobiven iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), prenosi Index.hr.

Osim građevinskih radova najkompleksnije je bilo nastaviti aktivnosti Medicinskog fakulteta, što je podrazumijevalo alokaciju kadrova i opreme u alternativne prostore na Fakultetu, rekla je prodekanica za upravu i financije Medicinskog fakulteta Jasna Lovrić, prenosi Index.hr.

Medicinski fakultet nakon potresa je sanirao pojedine dijelove koristeći vlastite resurse kako nastava ne bi patila, a zatim su osigurana sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije, što je rezultiralo odobrenjem 70 milijuna eura za obnovu. Obnova Medicinskog fakulteta trebala bi se privesti kraju do završetka iduće, 2024. godine.
 
FOTO: UNSPLASH