LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljen simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica: umrežavanje u industriji projekata, poticanje kreativnosti i inovativnosti

Predstavljen je program koji okuplja 60 pojedinačnih događanja u četiri dana. Sudjelovanje na njima potpuno je besplatno, a prijave se vrše na mobilnoj aplikaciji.

Predstavljen je program koji okuplja 60 pojedinačnih događanja u četiri dana. Sudjelovanje na njima potpuno je besplatno, a prijave se vrše na mobilnoj aplikaciji.

Program četvrtoga popularizacijskog simpozija kreativne industrije – Kreativna riznica – predstavljen je u utorak, 17. travnja, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Ta visokoobrazovna institucija otvorit će svoja vrata od 18. do 21. travnja svim zainteresiranim, profesionalcima i amaterima, kulturnjacima i umjetnicima, znanstvenicima i stručnjacima, ali i učenicima i studentima.

Krovna je tema ovogodišnjeg programa OS mreža, kojom se ovaj jedinstveni simpozij u Hrvatskoj promiče u susretište onih koji promišljaju o sektorima kreativne industrije i platformu za istraživanje stajališta heterogenih kreativaca. Program koji okuplja 60 pojedinačnih događaja u četiri dana predstavili su: J. Mijoč, predsjednica Programskog odbora i izvršna direktorica, prodekan za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku J. Mesarić, D. Radl Ćućić, izvršna producentica i autorica instalacija u interijeru, I. Bestvina Bukvić, predstavnica partnera Kreativne riznice, I. Jobst, predsjednica Organizacijskog odbora, I. Martinović, predsjednica Komunikacijskog odbora, te Ž. Ronta, autor mobilne aplikacije i voditelj tehničke podrške.

Upravo je mobilna aplikacija Kreativne riznice inovacija koja je primjerom spoja teorije i prakse kreativne industrije, učenja i primjene znanja. Aplikacijom se želi približiti simpozij širem krugu posjetitelja, a digitalno je okružje ono koje je svakodnevica mlađim dobnim skupinama, ciljnoj skupini ovogodišnjeg simpozija.

Četiri dana svi zainteresirani moći će besplatno sudjelovati na različitim radionicama koje će, istaknuo je dekan EFOS-a Crnković, nastavljajući fakultetsku praksu, ukazati na važnost prosperiteta kroz razvoj znanosti i njezine primjene u svim segmentima života. I ove godine simpozij se održava uz ugledna pokroviteljstva predsjednice Republike Hrvatske, Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku, Grada Osijeka i Županije osječko-baranjske.

Osim pokroviteljstva i sponzora veliku ulogu u organizaciji ovoga velikog događaja imaju i partnerske ustanove, posebice Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas u Osijeku, čija je suradnja primjerom uključivanja srednjoškolaca u sadržaje kreativne industrije, te Odjel za kulturologiju, koji pomaže svojim znanjima u komunikaciji s medijima, ali i analizi prijepora u kreativnoj industriji.

Na besplatna događanja moguće je prijaviti se mobilnom aplikacijom Kreativne riznice ili mrežnim mjestom i time osigurati mjesto za umrežavanje u industriji projekata.

FOTO: KREATIVNA RIZNICA