LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve veća potreba

Koprivnica će dati financijsku potporu studentima novog smjera zaštite okoliša

Koprivnica je prepoznala važnost novog studijskog programa, te se tamo održava program energetske obnove u više pravaca na kojem će završeni studenti moći raditi.

Koprivnica je prepoznala važnost novog studijskog programa, te se tamo održava program energetske obnove u više pravaca na kojem će završeni studenti moći raditi.

Na Sveučilištu Sjever nedavno je ustanovljen novi preddiplomski studij ― Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža. Njime se pokušavaju zadovoljiti sve veće potrebe za stručnjacima u inžinjerstvu okoliša i ambalaže. Na radnom sastanku zamjenice gradonačelnika grada Koprivnice Ksenije Ostriž i v.d. pročelnika tog odjela Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Bože Smoljana govorilo se upravo o njegovoj važnosti.

Zamjenica gradonačelnika i profesor složili su se u važnosti ovog studija, te je zamjenica rekla da će Grad Koprivnica nastojati financijski poduprijeti njegove studente.

Kako navode na stranicama Sveučilišta, održivi razvoj Koprivnice odvija se u tri osnovna pravca: smanjenje stakleničkih plinova upotrebom obnovljivih izvora iz privatnih inicijativa i vlastitih investicija, gradnjom ovih i rekonstrukcijom postojećih zgrada kako bi postale energetski efikasnije te davanje poticaja investitrima za izgradnju energetski efikasnih zgrada, farmi i solarnih sustava.

Stručnjaci sa završenim studijem zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže njegovim završetkom bit će sposobni primjenjivati napredne tehnologije u zaštiti okoliša, izrađivati računalne programe povezane s temom, upravljati pogonima za recikliranje, dizajnirati ekološki prihvatljivu ambalažu i još mnogo toga.
FOTO: PIXABAY