LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medijska pismenost i obrazovanje

Konferencija „Medijsko obrazovanje u obrazovanju“ u Osijeku

Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s partnerima organizira nacionalnu konferenciju posvećenu temi medijskog obrazovanja, a održat će se 25. siječnja u Hotelu Waldinger.

Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s partnerima organizira nacionalnu konferenciju posvećenu temi medijskog obrazovanja, a održat će se 25. siječnja u Hotelu Waldinger.

Nacionalna konferencija Medijsko obrazovanje u obrazovanju organizira se 25. siječnja 2023. godine u osječkom Hotelu Waldinger. Konferencija je organizirana u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno (MOV), u suradnji Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, koji je jedan od projektnih partnera, i ostalih partnera na projektu kao što su Gong, koji je i nositelj projekta, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Centar za kulturu Zlatna vrata i dr.

Opći cilj projekta, koji navode na svojoj službenoj stranici Medijsko obrazovanje je važno (MOV) je „jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za učinkoviti dijalog s javnom upravom, socijalnim partnerima te visokoobrazovnim i istraživačkim institucijama u oblikovanju i provođenju reformi vezanih uz razvoj medijske pismenosti kao pismenosti novog doba.

Konferencija u srijedu obuhvatit će smjernice za razvoj medijske pismenosti u osnovnim i srednjim školama, neformalnom obrazovanju i međupredmetnoj provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja.

Medijska pismenost je nešto što s godinama postaje sve važnije, a zbog velike količine informacija kojoj smo danas izloženi, potrebno je poznavati medijsku pismenost kako bismo na pravilan način filtrirali dobivene vijesti i informacije te kako bismo se bolje snalazili u medijskom svijetu.

Ova konferencija pokušat će pružiti nove i vrijedne resurse za razvoj medijskog obrazovanja u Hrvatskoj, a neki od sudionika su i profesori osječke Akademije za umjetnost i kulturu s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment. Jedan od njih je i predavač Tomislav Levak koji je u proteklih godina aktivni provoditelj edukacije iz domene medijske pismenosti.

Program će se moći pratiti na Facebook i YouTube stranici Dječjeg kreativnog centra DOKKICA.

U nastavku se nalazi program konferencije:

Okupljanje i registracija sudionika (9:30 – 10:00)

Uvodna riječ (10:00 – 10:25)

Nacionalni koordinacijski susret (10:25 – 12:00)

Strukturirani dijalog s donositeljima odluka (13:00 – 14:00)

Rasprava o zaključcima konzultacija (14:15 – 14:45)

Predstavljanje primjera dobre prakse (14:45 – 15:45)

Završna riječ organizatora (15:45 – 16:00)

FOTO: STUDENTSKI.HR, CANVA