LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Party na Kampusu

Koncertnim spektaklom završen Student Day Festival: TBF, Hladno pivo i Krankšvester oduševili Kampus

Koncertni program posjetilo je više od 10 tisuća ljudi, od četvrtka do subote, a još nekoliko tisuća sudjelovalo je u kulturnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima tijekom tjedna.

Koncertni program posjetilo je više od 10 tisuća ljudi, od četvrtka do subote, a još nekoliko tisuća sudjelovalo je u kulturnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima tijekom tjedna.

Vrhunskim nastupima perjanica hrvatske rock i hip-hop glazbe zaključeno je sinoć na trsatskom Kampusu 11. izdanje Student Day Festivala. Na prostoru bivšeg Tenka okupilo se više od 5.000 posjetitelja, koje su na glazbeno putovanje od Splita preko zagrebačkih Gajnica pa do osječkih ulica poveli TBF, Hladno pivo i Kranšvester.

Izumitelj ping-pong đira, splitski The Beat Fleet, razbudio je publiku nizom svojih hitova, pa su se uglas pjevali stihovi pjesama kao što su Data, Veseljko, Lud u mozak, Smak svita, Uvik kontra, Genije te Pozitivan stav uz uvijek aktualnu poruku „ostani zdrav, nemoj se zarazit“.

Gajnički punkeri koji su s godinama izrasli u punokrvnu rock atrakciju studentima su se predstavili kompilacijom pjesama uglavnom iz „ovog tisućljeća“ uz pokoji stariji hit. Otvorili su koncert pjesmom Šamar, a svoje su mjesto našle pjesme Pitala si me, Pravo ja, Konobar, Nema više i mnoge druge.

Točku na i ovogodišnjeg SDF-a stavio je osječki duo Kranšvester. Sa slavonskih ravnica na trsatsko su brdo donijeli naramak brzopoteznih rima ispunjenih poznatim sarkastičnim, duhovitim i provokativnim komentarima na hrvatsku sadašnjost, pokazavši kako njihovi stihovi brzo dolaze do srca i uma mlađe publike.

Jučer je završio i Culture Week, odnosno kulturni, zabavni, edukativni i sportski dio Student Day Festivala. Na Vojnom igralištu na Trsatu studenti su odmjerili snage u nogometu i košarci, a ljubitelji aktivnog života mogli su odraditi trening uz riječki Centar Actieve. Time je zaključeno tjedan dana zanimljivih programa koji su dodali novu dimenziju početku nove akademske godine Sveučilišta u Rijeci.

Koncertni program posjetilo je više od 10 tisuća ljudi, od četvrtka do subote, a još nekoliko tisuća sudjelovalo je u kulturnim, zabavnim, edukativnim i sportskim aktivnostima tijekom tjedna. Odjeci SDF-a trajat će do kraja listopada, jer do tada svi studenti uz predočenje iskaznice, imaju priliku besplatno posjetiti izložbe Muzeja grada Rijeke.

Zanimljivo je dodati i kako je tijekom 3 dana SDF-a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo testirano više od 1.000 sudionika festivala, od čega je samo dvoje imalo pozitivan test na COVID 19.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM te studentski portal Kišobran.
FOTO: DAMIR ZAMAKLAR