LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Konačne rang liste za upis na studij: Fizioterapija najpoželjniji studentski studentski program, slobodno još 7142 mjesta

Studijske je programe u ljetnom upisnom roku prijavilo 42 739 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30 331.

Studijske je programe u ljetnom upisnom roku prijavilo 42 739 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30 331.

Konačne rang liste za upis kandidata na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2015./2016. objavljene su na mrežnim stranicama Postani student u petak, 17. srpnja 2015. godine

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, studijske je programe na ljetnom upisnom roku prijavilo 42 739 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 30 331.

– Ponuđeno je bilo 789 studijskih programa. Prema poželjnosti studijskog programa (omjer broja prijava prvog prioriteta i kvote) na prvom je mjestu Fizioterapija (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu). Slijede Fizioterapija (Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci), Izobrazba trenera – Fitness (Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Primaljstvo (Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci). – istaknuo je Igor Drvodelić, pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Kandidati koji u ljetnom upisnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok, i to na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta te za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok.

Slobodna su još 7142 mjesta:

1369 mjesta na Sveučilištu u Zagrebu

377 mjesta na Sveučilištu u Splitu

296 mjesta na Sveučilištu u Rijeci

443 mjesta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

153 mjesta na Sveučilištu u Zadru

307 mjesta na Sveučilištu u Jurja Dobrile u Puli

67 mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku

62 mjesta na Sveučilištu Sjever.

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 22. srpnja i trajat će do 21. rujna 2015. godine ili do roka koji odredi visoko učilište.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama Studij i Postani student. 

FOTO: MZOS