LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pogled u budućnost

Koji su to izazovi i mogućnosti umjetne inteligencije?

Virtualna platforma „How AI is changing the way we work, teach and learn” donosi odgovore stručnjaka po pitanju umjetne inteligencije.

Virtualna platforma „How AI is changing the way we work, teach and learn” donosi odgovore stručnjaka po pitanju umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija se polako, ali sigurno uvlači u našu svakodnevicu. Počevši od pisanja zadaća, esejskih i drugih radova pa do kompliciranijih operacija. Neke njezine funkcije i dalje su nepoznate širim masama, ali zato će na virtualnoj UNIC platformi pod nazivom How AI is changing the way we work, teach and learn, stručnjaci objasniti nešto više o njoj.


Borba profesora s umjetnom inteligencijom: Nužne promjene u pisanju ispita i eseja!


 

 

Cilj je u tri dana, od ponedjeljka do srijede, u kratkim vremenskim periodima razgovarati i istražiti izazove i mogućnosti koje otvara umjetna inteligencija te ponuditi eventualna rješenja o tome kako upravljati novim tranzicijama. – stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.


Platforma će se održati od 11. do 13. rujna 2023., od 13:30 do 14:30, a stručnjaci s raznih sveučilišta vodit će polusatne razgovore. Cijeli program pogledajte ovdje.

Glavne su odrednice Saveza europskih sveučilišta UNIC međusobna suradnja, inovacije i uključenost za društveni utjecaj i napredak. Savez se sastoji od 10 partnera iz cijele Europe, uključujući Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Deusto u Bilbau (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište Koç u Istanbulu (Turska), Sveučilište u Liègeu (Belgija), Sveučilište u Ouluu (Finska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Lodzu (Poljska), Sveučilište u Malmöu (Švedska).
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA