LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online tribina

Klub studenata FPZG-a otvara pitanje seksualnog uznemiravanja u obrazovanju, ali i na radnom mjestu

U tijeku su prijave za sudjelovanje na tribini o seksualnom nasilju u visokom obrazovanju i na radnom mjestu. Gošće su Bruna Nedoklan, Jasna Žmak i Dunja Bonacci Skenderović.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na tribini o seksualnom nasilju u visokom obrazovanju i na radnom mjestu. Gošće su Bruna Nedoklan, Jasna Žmak i Dunja Bonacci Skenderović.

Klub studenata Fakulteta političkih znanosti organizira tribinu na temu Seksualno uznemiravanje u obrazovanju i na radnom mjestu. Održat će se 21. travnja s početkom u 19 sati preko platforme Zoom

Na ovom online događaju raspravljat će se o temi seksualnog nasilja u visokom obrazovanju koja je nedavno odjeknula u javnosti. Bit će riječi o njegovu prepoznavanju i reagiranju te o kvaliteti zaštitne mreže. Studentima će se ponuditi i odgovor na pitanje kome se obratiti u slučaju zlostavljanja.

Osim u obrazovanju, KSPZG je u program stavio i raspravu o seksualnom zlostavljanju na radnom mjestu, temu značajnu za studente koji su sada ili će tek biti na tržištu rada. Upoznat će ih s procedurama u praksi, kome se obratiti i što napraviti ako dođe do toga. Također, predstavit će im se rezultati istraživanja koje je provedeno upravo na ovu temu.

Tribinu će moderirati Marjan Klišanin, član Kluba, a govorit će Bruna Nedoklan, voditeljica Psihološkog savjetovališta udruge B.a.B.e., Jasna Žmak, članica Radne skupine za prikupljanje podataka o slučajevima seksualnog uznemiravanja na Akademiji dramske umjetnosti, te Dunja Bonacci Skenderović, neovisna konzultantica u području suzbijanja nasilja protiv žena i pokretačica projekta FIRDA – projekta protiv spolnog uznemiravanja na radnome mjestu.

Iako broj mjesta nije ograničen, za sudjelovanje je potrebna prijava na obrascu. Poveznica za pristupanje tribini poslat će se svakom prijavljenom sat vremena prije početka na email. Više informacija dostupno je na Facebook događaju.
FOTO: PIXABAY