LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izrazili podršku novinarima

Klub studenata FPZG-a osudio napad na novinare na prosvjedu

U pismu podrške, autorica je navela kako novinari izvještavaju objektivno te kako ih treba pustiti da rade svoj posao.

U pismu podrške, autorica je navela kako novinari izvještavaju objektivno te kako ih treba pustiti da rade svoj posao.

Klub studenata Fakulteta političkih znanosti na svom Facebooku objavio je status u kojem su izrazili nezadovoljstvo prosvjedom protiv COVID potvrda koji se održao u Zagrebu u subotu.

U podužem statusu autorica Sara Panjkota navodi kako su prosvjednici djelovali za svoju slobodu istovremeno ugrožavajući tuđu, u situaciji u kojoj svaki dan imamo par tisuća zaraženih i dvoznamenkasti broj umrlih.

Također, autorica je prenijela kako je prosvjede obilježila otvorena mržnja prema novinarima i novinarskoj struci, referirajući se na fizički napad na RTL-ovog novinara Gorana Latkovića.

― Interesantno je kako ljudi izrevoltirani mišlju da im je oduzeta sloboda istovremeno rade upravo to protiv čega se „bore“. Napadaju novinare te im uskraćuju pravo da slobodno rade i izvještavaju u interesu javnosti.
Novinari nisu pristrani. Novinari o pandemiji COVIDa izvještavaju objektivno i u skladu sa znanstvenim činjenicama, a ne propovijedi svećenika i antivakserskim pričama. Novinari rade za javno dobro i to im nitko ne smije zabraniti ― piše Panjkota.

Za kraj, dodala je kako najoštrije osuđuje nasilje prema novinarima koje su doživjeli prilikom izvještavanja s prosvjeda te izrazila podršku svojim kolegama.

O objektivnom izvještavanju i nepristranosti medija u doba korone dalo bi se reći svašta, no svakako se pridružujemo u osudi nasilja nad novinarima, kao i bilo kakvog nasilja uopće.
FOTO: UNSPLASH