LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IMPRESIVNE BROJKE

Kemijsko-tehnološki fakultet iz Splita obilježio 62. obljetnicu, ponosni na studente i znanstveni doprinos

Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu trenutno broji 683 studenta i 98 zaposlenih, a izdvaja se i po impresivnim brojkama u broju objavljenih radova i citiranosti.

Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu trenutno broji 683 studenta i 98 zaposlenih, a izdvaja se i po impresivnim brojkama u broju objavljenih radova i citiranosti.

Kemijsko tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu u petak je obilježio 62. obljetnicu utemeljenja i djelovanja te je tom prigodom organizirana i svečanost kojoj su nazočili prorektor za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan KTF-a prof. dr. sc. Matko Erceg, prodekani prof. dr. sc. Dražan Jozić i prof. dr. sc. Vesna Sokol, nastavnici te studenti. 

Kako je u samom početku istaknuo prorektor za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Igor Jerković, upravo nastavnici i znanstvenici KTF-a su svojim radom i postignućima pridonijeli visokom rangiranju splitskog sveučilišta. Times Higher Education je u svojem rangiranju još jednom Sveučilište u Splitu još jednom ocijenio najboljim u Hrvatskoj, a poseban napredak su splićani ostvarili i u području publiciranja, citiranosti, prohodima od privrede i međunarodnoj suradnji. Sveučilište im jed, dodaje Jerković, danas prepoznato po znanstveno-istraživačkoj i umjetničkoj djelatnosti, ali i po nastavnom radu. Također, dio su alijanse Europsko Sveučilište mora koja obuhvaća 9 sveučilišta, a važnost te alijanse prepoznala je  Europska komisija te odobrila njeno financiranje u iduće 4 godine.

To je izvrsna prigoda za daljnje razvijanje suradnje i ugovaranje novih projekata, kako za čitavo Sveučilište, tako i za KTF, u zajednici koja čini 150 tisuća studenata, 20 tisuća zaposlenika i preko 20 gradova – istaknuo je prorektor Jerković te zaželio puno uspjeha KTF-u u daljnjem radu uz potporu Sveučilišta te čestitao svim nagrađenima, naročito umirovljenim nastavnicima, istaknuo je prorektor Jerković.

Dekan Kemijsko-tehnologškog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Matko Erceg se dotakao brojki te podnio izvještaj o radu fakulteta koji trenutno broji 683 studenta i 98 zaposlenih, a iskoristio je ovu priliku i za izdvojiti impresivne brojke poput broja objavljenih radova i citiranosti.

Broj objavljenih radova od 1. listopada 2021 do 1. listopada 2022. u WoS (Web of Science Core Collection) je 50, broj citata u WoS-u (2020.-2021.) 2619, dok je ukupan broj radova (1955- 2019) 739, a ukupna citiranost svih radova 12517, naglasio je dekan KTF-a Matko Erceg.

Osim krtatkog rezimea rada Sveučilišta i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, a s obzirom na to da je fakultet tu zbog studenata, prigodno su Kete uručene ostala priznanja.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA