LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Kavu zamijenite donacijom i pomozite studentici da si priušti nova kolica

Studentica s Filozofskog fakulteta prima donacije za kupovinu kolica, a, od potrebnih nešto više od 53 tisuće kuna, do sada je prikupila oko 30 tisuća.

Studentica s Filozofskog fakulteta prima donacije za kupovinu kolica, a, od potrebnih nešto više od 53 tisuće kuna, do sada je prikupila oko 30 tisuća.

Studentica 3. godine rusistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Helena Minić trenutno prikuplja donacije za nova kolica. Naime, ima cerebralnu paralizu, pa su joj kolica potrebna za kretanje, a ona koja trenutno ima toliko su teška i ogromna da ih iz šale naziva tenkom. S obzirom na to da si ne može sama priuštiti kolica od nešto više od 53 000 kuna, odlučila se na sljedeći korak – obraćanje javnosti na Facebook profilu. Iako je do sada prikupila oko 30 000 kuna, nedostaje joj preostali iznos.

Trenutna kolica dodatno otežavaju kretanje zbog toga što su potrebne dvije osobe kako bi ih stavila u auto, a njezina je lijeva ruka jako slaba, pa ih ne može gurati. 
– Kolica koja sam nedavno otkrila normalna su, pune se, ali su puno laganija. Jedna osoba ih najnormalnije stavi u auto. Jako bi mi olakšala život. Konačno bih mogla ići okolo sama, a da ne moram misliti o tome hoće li oko mene biti dovoljno ljudi da strpaju kolica u auto, tegle akumulatore i sl. Kolica koja trebam mogla bih voziti jednom rukom i ne bih plivala u njima kao u ovim masivnim motornima. Ne bih morala razmišljati tko će mi i kako pomoći dići kolica pri najmanjoj uzvisini. – navodi Helena u svojoj objavi.
Iznos donacije nije bitan. 1, 2, 10 ili 100 kuna – koliko god možete i želite dati, dobrodošlo je. Helena bi vam, kako kaže, bila zahvalna do kraja života, a vama taj iznos ne bi značio ništa, osim osjećaja ispunjenosti zbog toga što ste nekome pomogli. S vremena na vrijeme obavijestit će o stanju akcije, pisati objave te će, u slučaju da prikupi iznos, snimiti one hand drive tutorial.

Svoju donaciju možete uplatiti na IBAN: HR7023600003116460312, Zagrebačka banka. Potrebno joj je, dakle, 53.488,35 kuna, što stoji u ponudi koju je priložila svojoj objavi, a koju možete vidjeti u nastavku.

❗❗ LJUDI, PRIBLIŽAVAMO SE SVOTI OD 30 TISUĆA! U ŠOKU SAM! HVALA VAM PUNO!! ❤❤ VOLIM VAS! Dragi ljudi, htjela bih nešto...

Objavljuje Helena MinićUtorak, 13. listopada 2020.
FOTO: FACEBOOK/HELENA MINIĆ