LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv kreativcima

Katedra u Rijeci organizira dva natječaja, pobjednicima 1500 kuna

U natječajima studenti mogu izraziti svoje osjećaje o koronavirusu i njegovim posljedicama, a mogu se izraziti vizualno ili literarno.

U natječajima studenti mogu izraziti svoje osjećaje o koronavirusu i njegovim posljedicama, a mogu se izraziti vizualno ili literarno.

Katedra za estetiku Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci organizira dva kreativna natječaja s novčanim nagradama za prvo, drugo i treće mjesto. Natječaji su tematski povezani, ali u različitim disciplinama.

Prvi natječaj je onaj za vizualno rješenje naslovnice zbornika radova o umjetnosti u doba koronavirusa Zbornik sadržava trinaest stručnih radova o umjetnosti, društvu, tehnologiji, estetici svakodnevnog i novom normalnom.

Mogu se prijaviti svi studenti Sveučilišta u Rijeci, a svaki kandidat može poslati tri vizualna rješenja. Može se raditi i u paru.

Drugi natječaj raspisan je za književne radove o COVID-u, gdje treba napisati kratku pripovijetku, priču, poeziju ili bilo koju drugu književnu formu do 4000 riječi. Teme su posljedice koronavirusa i epidemioloških mjera: pojava i mutacije virusa, manjak sadržaja, samoizolacija, ljudska prava i ekologija.

Za oba natječaja prijave treba slati na ividmar@ffri.uniri.hr s naznakom Natječaj za vizualno rješenje naslovnice ili Natječaj za književni izraz, ovisno o tome na koji se prijavljujete.

Prva nagrada za oba natječaja je 1500 kuna, druga 1000 kuna a treća 500 kuna.
FOTO: UNSPLASH