LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JOB4ME 2.0

Kako volontiranje pomaže mladima da se istaknu na konkurentnom tržištu rada?

Kroz besplatne stručne radionice i edukacije usmjerene prema zapošljavanju, mladi stječu specifična znanja koja će ih izdvojiti na konkurentnom tržištu rada.

Kroz besplatne stručne radionice i edukacije usmjerene prema zapošljavanju, mladi stječu specifična znanja koja će ih izdvojiti na konkurentnom tržištu rada.

Volontiranje predstavlja neizmjeran resurs za osobni i profesionalni razvoj, a organizacije poput Udruge CERM prepoznaju važnost ove aktivnosti u izgradnji budućnosti mladih. U sklopu projekta JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla, CERM pruža mladima jedinstvenu priliku za razvoj vještina i stjecanje neprocjenjivog iskustva za daljnji osobni i profesionalni razvoj.

Volontiranje nije samo način pružanja pomoći zajednici, već i snažan alat za stvaranje održive karijere. Udruga Centar za razvoj mladih prepoznaje važnost podrške mladima u izgradnji njihovih karijera. Volontiranjem u Udruzi, mladi imaju priliku sudjelovati u različitim timovima, primjenjivati svoje znanje te razvijati ključne vještine tražene na tržištu rada.

Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih



Projekt JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla postavlja temelje za povezivanje mladih s relevantnim poslovnim iskustvima. Osim promocije volontersva, projekt se temelji na pružanju prilika za stjecanje konkretnog iskustva u stvarnom radnom okruženju. Kroz besplatne stručne radionice i edukacije usmjerene prema zapošljavanju, mladi stječu specifična znanja koja će ih izdvojiti na konkurentnom tržištu rada. Volontiranje pod okriljem CERM-a pruža mladima ne samo priliku za angažiranje u različitim područjima, već i za stvaranje mreže korisnih profesionalnih kontakata. Kroz aktivnosti kao što su novinarstvo, lektoriranje na portalu Studentski.hr te suradnja u marketingu, mladi stječu praktično iskustvo koje će im biti od neprocjenjive koristi u budućim karijernim izazovima.

Mladi sve manje koriste Google: društvene mreže postaju novi alat za pretraživanje informacija


Projekt JOB4ME 2.0 potiče mlade ne samo na volontiranje već i na aktivno oblikovanje svoje budućnosti na tržištu rada. Pruža im alate i resurse za razvoj vještina koje su ključne u današnjem dinamičnom poslovnom svijetu. Kroz ovu inicijativu, CERM ostaje predvodnik u poticanju društvene odgovornosti i obrazovanja mladih, nudeći im konkretnu podršku na putu do uspješne karijere. Volontiranje postaje most između mladih entuzijasta i izazovnog svijeta profesionalnog rada, pružajući im priliku da pokažu svoj potencijal i istaknu se u svojim budućim karijerama.


Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače


Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA