LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ŽIVOT

Kako si maksimalno olakšati selidbu u studentski dom?

Selidba u studentski dom može biti uzbudljiva i izazovna, stoga je važno dobro se pripremiti, uključujući izradu liste osnovnih potreba, pakiranje i organizaciju prostora, te dodavanje osobnih sitnica za udobnost i funkcionalnost.

Selidba u studentski dom može biti uzbudljiva i izazovna, stoga je važno dobro se pripremiti, uključujući izradu liste osnovnih potreba, pakiranje i organizaciju prostora, te dodavanje osobnih sitnica za udobnost i funkcionalnost.

Selidba u studentski dom može biti uzbudljiva, ali i pomalo izazovna. Da biste izbjegli stres i osigurali da vam ništa ne nedostaje, važno je dobro se pripremiti. Prvi korak je razmisliti o osnovnim potrebama – udobnost i funkcionalnost ključne su. Preporučuje se izrada liste potrebnih stvari, koja uključuje posteljinu, jastuk, osnovne kuhinjske potrepštine te dovoljno odjeće za različite prilike.
 

Učinite prostor funkcionalnim, ali i ugodnim


Osim osnovnih stvari, preporučuje se donijeti i sitnice koje mogu vaš prostor učiniti ugodnijim i osobnijim. To mogu biti omiljeni jastučić, poster s motivom koji volite ili mala biljka koja će unijeti dašak prirode u vaš novi prostor. Također, nemojte zaboraviti na organizacijske potrepštine poput kutija za odlaganje ili spremnika za pranje rublja, jer će vam to pomoći da lakše održavate red u svojoj sobi.

Izvrsna prilika za studente za steći novo iskustvo: PMF traži pomoć u organizaciji 6. Dana karijera



Jedan od ključnih aspekata uspješne selidbe je i pravilno pakiranje. Koristite čvrste, praktične kutije i torbe kako biste zaštitili svoje stvari tijekom transporta. Razdvojite predmete u kategorije, poput odjeće, knjiga i elektronike, i označite kutije kako biste ih lakše pronašli nakon dolaska u studentski dom. Ta metoda organizacije pomoći će vam da brzo pronađete ono što vam je najpotrebnije.

Studentski centar u Zagrebu objavio rješenja prigovora za studentski smještaj


Neka se vaša lista sastoji od najpotrebnijih stvari bez kojih mislite da ne biste mogli normalno funkcionirati. Studentske sobe većinom su male i nemaju puno prostora, tako da držite na umu i tu činjenicu prilikom slaganja popisa.
 

U istim sobama provest ćete nekoliko mjeseci


Na kraju, imajte na umu da je početak u studentskom domu prilika za nova prijateljstva i iskustva. Kada stignete, potrudite se upoznati svoje cimerice i cimere te sudjelovati u aktivnostima koje dom nudi. Pokušajte stvoriti ugodnu atmosferu, jer će vam to pomoći da se brže prilagodite i uživate u svom novom životnom poglavlju. Sretno sa selidbom i neka vam studentski život donese mnogo lijepih trenutaka!
FOTO: PIXABAY