LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Kako se uspješno prijaviti na natječaj za studentski dom?

Natječaj je otvoren za sve studente koji ispunjavaju uvjete, a prijave su moguće do 23. srpnja 2024. godine. Studentski centar Rijeka dao je četiri savjeta kako se uspješno prijaviti na natječaj.

Natječaj je otvoren za sve studente koji ispunjavaju uvjete, a prijave su moguće do 23. srpnja 2024. godine. Studentski centar Rijeka dao je četiri savjeta kako se uspješno prijaviti na natječaj.

Studentski centar Rijeka objavio je natječaj za smještaj u studentskim domovima Studentskom naselju Trsat i Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić, kao i za subvencionirani smještaj kod privatnih stanodavaca. Natječaj je otvoren za sve studente koji ispunjavaju uvjete, a prijave su moguće do 23. srpnja 2024. godine.
 

Savjeti za uspješnu prijavu na natječaj


Studentski centar Rijeka dao je četiri savjeta kako se uspješno prijaviti na natječaj. Prvo, pažljivo popunite prijavu e-molbu putem interneta i ispisanu verziju pošaljite poštom s ostalom dokumentacijom. Drugo, prikupite sve potrebne dokumente poput prijepisa ocjena, potvrda o visini dohotka i uvjerenja o prebivalištu, te osigurajte da su svi dokumenti pravilno ovjereni. Treće, provjerite točnost svih podataka prije slanja kako biste izbjegli moguće greške. Četvrto, obavezno priložite dokaz o uplati troškova obrade natječaja kako bi vaša prijava bila potpuna.
 

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u Puli trebaju znati ove bitne informacije


 

Detaljan postupak prijave i potrebni dokumenti


Dokumentacija koja se šalje mora biti adresirana na Studentski centar Rijeka, Ulica Radmile Matejčić 5, 51000 Rijeka, s naznakom Natječaj za smještaj. Za prijavu je potrebno dostaviti ispunjenu i potpisanu prijavu e-molbu (Obrazac „A“ i Izjavu o članovima kućanstva), koja se popunjava putem interneta, ispisuje, potpisuje i šalje poštom. Studenti čiji članovi kućanstva nemaju OIB trebaju dostaviti vlastoručno potpisanu i ovjerenu izjavu s popisom članova kućanstva bez OIB-a, kao i potvrdu o visini dohotka za 2023. godinu.

Potrebno je priložiti ovjereni obrazac „C“, „D“ ili „E“, ovisno o vrsti studija i godini koja se upisuje, te ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita na studiju i stečen broj ECTS bodova, osim za brucoše. Studenti koji su mijenjali studij trebaju priložiti obrazloženje o predmetima i ocjenama koje su im priznate na novom fakultetu, ovjereno od strane odgovorne osobe u referadi učilišta. Brucoši trebaju priložiti obrazac „F“, dok brucoši koji su pohađali srednju školu u inozemstvu trebaju dostaviti Rješenje s ocjenama usklađenim s hrvatskim obrazovnim sustavom.

Izašli su konačni rezultati smještaja u Splitu, detalje ćete dobiti i na e-mail, a evo dokad morate uplatiti akontaciju



Potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu za studenta podnositelja zahtjeva, ne starije od šest mjeseci, te potpisanu izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja. Uz prijavu je potrebno priložiti dokaz o uplati na iznos od 8 eura za troškove obrade natječaja. Dodatne bodove ostvaruju studenti za deficitarna zanimanja poput medicine, farmacije, računarstva, elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, logopedije i rehabilitacije.

Studenti se mogu prijaviti putem online prijave do 23. srpnja 2024. godine do 15 sati, dok je rok za prijave preporučenom poštom do 23.59 sati istoga dana. Sve informacije o natječaju mogu se dobiti putem e-maila natjecaj@scri.hr ili telefonskim putem na broj 099 492 5801, radnim danima od 9 do 11 sati.

Ugostiteljski objekti u Rijeci otvaraju vrata studentima, provjerite kada počinju s radom



Više informacija i potrebna dokumentacija se mogu pronaći na službenim stranicama Studentskog centra Rijeka.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR RIJEKA
FOTO: STUDENTSKI CENTAR RIJEKA