LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PSIHOLOŠKA POTPORA

Kako se nositi s karijernim pritiskom?

Projektom „Psihološka potpora“ studentima se želi omogućiti potrebna podrška, a na konferenciji Karijerni pritisak saznat ćete kako bolje razumjeti svoje jake strane te kako prevladati izazove s kojima se susrećete.

Projektom „Psihološka potpora“ studentima se želi omogućiti potrebna podrška, a na konferenciji Karijerni pritisak saznat ćete kako bolje razumjeti svoje jake strane te kako prevladati izazove s kojima se susrećete.

Mentalno zdravlje mladih u posljednje vrijeme sve više dolazi u fokus, a za brigu o mentalnom zdravlju studenata brinu se i iz HAZef-a projektom Psihološka potpora koji je pokrenut 2022. godine, a objasnili su nam i koji je njegov cilj.
 

„Cilj je omogućiti adekvatnu psihološku potporu svim studentima Ekonomskog fakulteta, te studentima drugih fakulteta u Zagrebu. Osim međusobnog povezivanja studenata sa sličnim problemima i usmjeravanje na rješavanje istih, fokus je projekta ujedno i destigmatizacija mentalnih poremećaja i bolesti.“

 

Karijerni pritisak


U sklopu projekta nastala je ideja za konferenciju Karijerni pritisak koja će se održati u subotu 24. veljače na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s početkom u 10.30 sati. Sudionici konferencije imat će priliku naučiti više o odabiru karijere, ali i izazovima koji s time dolaze.
 

„Konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za studente koji žele dobiti informacije o razvoju karijera u različitim vrstama poduzeća (start-up, agencija, multinacionalna kompanija), dobiti smjernice za razumijevanje vlastitih afiniteta, te razumjeti zašto uopće proživljavaju pritisak oko odabira buduće karijere uz savjete kako ga prevladati.“ – objašnjavaju iz HAZef-a.

 

Stručna predavanja i panel


U sklopu konferencije održat će se dva pojedinačna predavanja psihologa i karijernih edukatora te jedna panel-rasprava na kojoj će sudjelovati predstavnici hrvatskih kompanija. Prvo je predavanje pod nazivom Što ćeš nakon faksa?, drugo Koje su moje jake strane?, dok je naziv panela Student, a ne broj.

Govornici koji su za sada potvrđeni su Ida Juranić (mag. psych.), Nataša Uzelac (univ. spec. oec), Ivona Zgrabljić (autorica alata Edukator ID za osobni i karijerni razvoj) te predstavnici Infobipa i 404 agencije
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA,