LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
znanstveni kolokvij

Kako ojačati istraživačke kapacitete i potaknuti inovacije doznajemo na zanimljivoj raspravi ovog mjeseca

Na kolokviju će stručnjaci iz područja znanosti i prava predstaviti međunarodne primjere uspješne primjene javno-privatnog partnerstva te analizirati prednosti i izazove ovog modela.

Na kolokviju će stručnjaci iz područja znanosti i prava predstaviti međunarodne primjere uspješne primjene javno-privatnog partnerstva te analizirati prednosti i izazove ovog modela.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu u suradnji s Pravnim fakultetom organizira znanstveni kolokvij pod nazivom Javno-privatno partnerstvo u znanosti i visokom obrazovanju, koji će se održati 30. listopada 2024. godine u 11 sati u Sivoj vijećnici FER-a.

Cilj ovog kolokvija je istražiti i raspraviti primjenu modela javno-privatnog partnerstva u području znanosti i visokog obrazovanja te njegove potencijale u jačanju istraživačkih kapaciteta i poticanju inovacija. Model javno-privatnog partnerstva, koji se već pokazao uspješnim u razvoju javne infrastrukture, sve više se prepoznaje kao koristan alat i u znanosti te obrazovanju, jer omogućava lakši pristup financiranju i potiče suradnju na inovativnim projektima.

Tražiš praksu ili posao? Iskoristi priliku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima na Danu karijera PMF-a



Na kolokviju će stručnjaci iz područja znanosti i prava predstaviti međunarodne primjere uspješne primjene javno-privatnog partnerstva te analizirati prednosti i izazove ovog modela. Očekuje se da će sudionici kroz raspravu razmijeniti perspektive o rizicima i mogućnostima primjene javno-privatnog partnerstva, posebno u kontekstu poticanja gospodarskog rasta i jačanja veza između akademskih institucija i industrije.
IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA