LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prirodoslovno-matematički fakultet

Kako je život nastao u svemiru? Na PMF-u u Splitu saznajte tajne Velikog praska i porijekla života

Profesor Burkert, ugledni astrofizičar poznat po istraživanjima evolucije Svemira, na predavanju će govoriti o nekim od najvažnijih pitanja moderne astrofizike, poput porijekla Svemira i evolucije života.

Profesor Burkert, ugledni astrofizičar poznat po istraživanjima evolucije Svemira, na predavanju će govoriti o nekim od najvažnijih pitanja moderne astrofizike, poput porijekla Svemira i evolucije života.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, u sklopu ljetne škole gravitacijske i fizike visokih energija The Fundamentals, 20. rujna 2024. godine s početkom u 18 sati održat će se predavanje koje će održati profesor Andreas Burkert sa Sveučilišta Ludwiga Maximiliana iz Münchena. Predavanje pod nazivom Big Bang and Star Dust: Uncovering our Cosmic Origin obećava fascinantne uvide u evoluciju Svemira i našu kozmičku prošlost.

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta


Prof. Burkert, ugledni astrofizičar poznat po istraživanjima evolucije svemira, na predavanju će govoriti o nekim od najvažnijih pitanja moderne astrofizike, poput porijekla svemira i evolucije života. Raspravljat će o tome je li pojava života bila predodređena već u samom Velikom prasku te koliko su univerzalni uvjeti koji omogućuju razvoj života. Njegova istraživanja otvaraju vrata novim hipotezama o tome je li pojava života prirodan proces u Svemiru ili jedinstveni fenomen na Zemlji.

Zagrebačko sveučilište ostvarilo povijesni uspjeh na međunarodnoj rang-ljestvici, Sveučilište u Splitu zabilježilo veliki pad


Burkertovo predavanje donosi priliku ne samo za saznanja o novim znanstvenim otkrićima, nego i za produbljivanje razumijevanja našeg mjesta u kozmičkom poretku. Predavanje će se održati na engleskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane.

IZVOR: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA