LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noviteti za studente

Kada se spušta bodovni prag za smještaj u Zagrebu?

Donosimo odgovore na pitanja što očekuje studente u domovima, kada se spušta bodovna granica, događaji, dodatne servisne usluge i drugo.

Donosimo odgovore na pitanja što očekuje studente u domovima, kada se spušta bodovna granica, događaji, dodatne servisne usluge i drugo.

Ispred blagajne SD Stjepan Radić, već je prisutan poveći red za useljenje u dom ili iseljenje iz njega. Saznajemo da je nakon objave privremenih rezultata za subvencionirani smještaj u zagrebačkim studentskim domovima, otprilike 3 300 studenata svoje mjesto pronašlo ispod crte. Naime, na natječaj je pristiglo čak 10 180 studentskih prijava, a kapacitet ležajeva koji se dodjeljuju putem natječaja za subvencionirani smještaj iznosi 6 880. No, nakon kontaktiranja Studentskog centra u Zagrebu, saznajemo kada bi moglo biti prvo spuštanje granica.
 

„Već prilikom objave Konačne rang-liste može doći do spuštanja bodne granice, što uvelike ovisi o odlukama koje će donijeti Povjerenstvo za prigovore. U ovome trenutku traje proces obrade pristiglih prigovara. Nakon što prođe rok za useljenje, može se ponovo očekivati spuštanja bodne granice, ovisno o tome koliki broj studenata ne useli u studentske domove." - poručuju iz Studentskog centra.


Unaprjeđenje studentskog  standarda


Iz Studentskog centra navode da se svake godine trude poboljšati studentski standard, a u planu je i obnova paviljona.
 

„Nadamo se da će se u skorašnje vrijeme obnoviti i dva paviljona u SD Stjepan Radić koji nisu bili obuhvaćeni zadnjom obnovom. Uvelike se radi i na održavanju te modernizaciji studentskim restoranima te se nabavlja nova oprema. Nastavljamo s ulaganjima u svim sektorima kako bi ponudili našim studentima kvalitetnu uslugu što će im olakšati daljnji akademski napredak. " - rekli su iz SC-a.


Noviteti koji očekuju studente


Sportski sadržaj - teretane, grupni programi vježbanja

Kulturni sadržaj - kazališne, likovne radionice, škola plesa, izložbe

Društveni događaji - STUDOM 2024., Radićevi dani, Ekipa s Cvjetnog, Šarijada, Kampusijada

Dodatne servisne usluge - praonice rublja, dućan, ambulanta doktora, opće prakse, stomatološka ambulanta, družiona /dnevni boravci, učionice, kafić, paketomati 
FOTO: PRIVATNI ARHIV