LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Kad će početi s radom slastičarnica na Savi? Evo što kaže Uprava

Dok rade studentske menze, slastičarnica na Savi i dalje nije otvorila svoja vrata, a ima terasu. Pokušali smo doznati kada će se to ipak dogoditi.

Dok rade studentske menze, slastičarnica na Savi i dalje nije otvorila svoja vrata, a ima terasu. Pokušali smo doznati kada će se to ipak dogoditi.

Studenti se već neko vrijeme pitaju kada će ponovno početi s radom slastičarnica Studentskog centra Zagreb smještena u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić. Kako bismo doznali zašto je još uvijek zatvorena, nazvali smo Upravu doma. Potencijalno dobre vijesti stižu tek nakon Uskrsa.
– Prema epidemiološkim mjerama, kafići, restorani i slastičarnice mogu raditi samo na terasama. Mi svoju terasu nismo otvorili zbog niskih temperatura. Prvenstveno mislimo na zdravlje studenata – što se tiče prijenosa koronavirusa, ali i ostalih bolesti poput prehlada. – objašnjenje je koje smo dobili iz doma na Savi.
Dano nam je do znanja da svi iz Uprave vjeruju kako je ljepše i toplije vrijeme na putu, pa se ujedno nadaju i otvorenju terase takozvane slaste nakon Uskrsa. Uputili su nas i na kontakt Uprave SC-a,  ali njen konkretan odgovor još čekamo.

Postavlja se pitanje postoji li i, ako da, koja je razlika između menza u zatvorenim prostorima, koje rade cijelo vrijeme od početka pandemije i slastičarnice, koja je zatvorena u valu zatvaranja ugostiteljskih objekata. Podsjećamo, oba se objekta nalaze u istom studentskom domu. 
FOTO: PIXABAY