LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Student investitor

Juraj Šebalj i drugi stručnjaci upoznali studente na EFZG-u s trendovima u autoindustriji

Konferencija je privukla brojne studente i entuzijaste, pružila je jedinstvenu priliku za stjecanje znanja o investiranju i najnovijim trendovima u automobilskoj industriji.

Konferencija je privukla brojne studente i entuzijaste, pružila je jedinstvenu priliku za stjecanje znanja o investiranju i najnovijim trendovima u automobilskoj industriji.

Projekt Student investitor, najstariji projekt studentske udruge Financijski klub, a ujedno i inicijativa usmjerena na upoznavanje mladih sa svijetom investiranja, nedavno je priveden kraju. Vrhunac projekta bila je završna konferencija održana u petak, 24. svibnja 2024. godine, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ta konferencija, koja je privukla brojne studente i entuzijaste, pružila je jedinstvenu priliku za stjecanje znanja o investiranju i najnovijim trendovima u automobilskoj industriji.

Sudionici su imali priliku slušati i učiti od vrhunskih stručnjaka iz svijeta financija i investiranja. Danijel Pevec, partner u Alpha Capitalisu, otvorio je konferenciju svojim predavanjem Zašto investirati i kako automatizirati investiranje. Slijedilo je predavanje Prednosti ulaganja u investicijske fondove, Tomislava Kolca, Chief Investment Officer-a u Erste Asset Managementu. Za kraj prvog dijela konferencije, Ivana Herceg, direktorica Sektora za sistemske rizike i zaštitu potrošača iz HANFA-e, održala je predavanje s naslovom Z(elena) Generacija: predvodnici financiranja održive budućnosti?.

Podcast Shegrt: „Kako mi je studentska praksa otvorila vrata prvog posla”



Nakon pauze i popratnih sadržaja, Financijski klub predstavili su finalisti natjecanja Student investitor sa svojom investicijskom analizom BMW Grupe i uveli prisutne u temu analize automobilske industrije. Zatim je uslijedila panel-rasprava fokusirana na objašnjavanje utjecaja novih trendova u automobilskoj industriji. Ta edukativno-zabavna panel-rasprava izazvala je velik interes i pružila mnoštvo korisnih informacija. Panelisti Juraj Šebalj, Dimitrije Trbović, Boris Gardijan i prof. dr. sc Jurica Šimurina podijelili su svoja stajališta o trendovima u automobilskoj industriji, nadahnjujući prisutne svojom stručnošću i vizijama.

Nova epizoda podcasta „Shegrt”: Kako se probiti na tržištu rada i ostati na vrhu


Projekt Student investitor pokazao se izuzetno uspješnim u promoviranju financijske pismenosti među mladima. Nizom edukativnih radionica, predavanja, natjecanja i konačno završnom konferencijom sudionici su stekli vrijedna znanja i praktične vještine koje će im biti korisne u budućnosti. Projekt je također istaknuo važnost razumijevanja financijskog tržišta i potaknuo mlade da razmišljaju o investiranju kao sredstvu za ostvarivanje financijske sigurnosti.

Organizatori iz Financijskog kluba izrazili su veliko zadovoljstvo sa svime što su postigli na tome projektu i vjeruju da su postavili čvrste temelje za buduće projekte usmjerene na financijsko obrazovanje mladih. Na kraju, organizatori projekta Student investitor zahvaljuju svima koji su sudjelovali i podržali projekt. Posebno se zahvaljuju gostima predavačima na njihovom doprinosu, sponzorima bez kojih ništa ne bi bilo moguće organizirati, svim natjecateljima i gostima konferencije.

„Student investitor”: poznata imena i aktualne teme iz automobilske industrije na EFZG-u



Projekt Student investitor završio je, ali njegovi učinci i dalje će odjekivati među mladima koji su sudjelovali, nadahnjujući ih da preuzmu kontrolu nad svojim financijama i budućnošću.

IZVOR: STUDENTSKA UDRUGA FINANCIJSKI KLUB
FOTO: STUDENTSKA UDRUGA FINANCIJSKI KLUB