LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Karlovac

Još uvijek možete posjetiti međunarodnu studentsku izložbu fotografija „Priroda i divljač”

Za razliku od prethodnih izložbi, ove godine svoje radove izlažu isključivo studenti različitih visokih učilišta iz Hrvatske i svijeta, kao i članovi Alumni Veleučilišta u Karlovcu (VUKA) zajednice.

Za razliku od prethodnih izložbi, ove godine svoje radove izlažu isključivo studenti različitih visokih učilišta iz Hrvatske i svijeta, kao i članovi Alumni Veleučilišta u Karlovcu (VUKA) zajednice.

U Studentskom centru (SC) otvorena je još jedna izložba fotografija, ovoga puta u organizaciji studenata lovstva i zaštite prirode. Riječ je o međunarodnoj izložbi Priroda i divljač, koja je nastavak tradicije započete prije pandemije koronavirusa Izložbu je 18. lipnja 2024. godine svečano otvorila Dorica Matešić, predsjednica Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Karlovac, kao dio obilježavanja dana šumarstva.

ADVENT NA VELEUČILIŠTU Kreativna izložba studentskih fotografija


Nagrade za tri najbolje fotografije osigurala je tvrtka Camo corner, koja je dugogodišnji partner ove manifestacije. Zahvaljujući njihovoj podršci, izložba je uspjela privući veliki broj posjetitelja i sudionika. Prvo mjesto zasluženo je pripalo Nereu Crniću za njegovu fotografiju pod nazivom Na mladima svijet ostaje. Drugo mjesto je pripalo Gordani Iskrić za fotografiju Okrutna ljepotica, dok je treće mjesto osvojio Nikola Menalo za rad pod nazivom Lička dama – plazi jezik Vama!.

„Čestitamo svim sudionicima na izvanrednim fotografijama i zahvaljujemo im što su podijelili svoje vizije prirode s nama. Ova izložba pokazala je da među studentima postoji itekako talentiranih i strastvenih fotografa, posvećenih očuvanju ljepote prirodnog svijeta.”, riječi su žirija.


Objavljeni rezultati za smještaj u dva studentska doma – pogledajte kako kotirate na rang-listi


Ova šesta po redu međunarodna izložba fotografija ima nekoliko posebnosti. Za razliku od prethodnih izložbi, ove godine svoje radove izlažu isključivo studenti različitih visokih učilišta iz Hrvatske i svijeta, kao i članovi Alumni Veleučilišta u Karlovcu (VUKA) zajednice. Izložba je gotovo u potpunosti organizirana od strane studenata stručnog prijediplomskog studija Lovstvo i zaštita prirode, koji već tradicionalno promoviraju prirodoslovnu fotografiju.

Bili smo na Student Cutsu koji je oduševio posjetitelje fantastičnim studentskim radovima


Za sve zainteresirane, katalog kompletne izložbe dostupan je za pregled online, omogućujući svima uvid u radove talentiranih studenata. Izložba ostaje otvorena do 26. lipnja 2024. godine pa svi zainteresirani fotografije mogu  pogledati uživo.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR KARLOVAC
FOTO: MEĐUNARODNA STUDENTSKA IZLOŽBA „PRIRODA I DIVLJAČ”, POBJEDNIČKA FOTOGRAFIJA / SCREENSHOT