LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Sveučilišta Sjever

Još su mogući upisi diplomskih studija u Koprivnici i Varaždinu

Koprivnički studiji bilježe porast zainteresiranih kandidata za studiranje, a u tijeku je natječaj kojim svoju želju mogu i ostvariti. Slobodnih je mjesta i na varaždinskim studijima Sveučilišta Sjever.

Koprivnički studiji bilježe porast zainteresiranih kandidata za studiranje, a u tijeku je natječaj kojim svoju želju mogu i ostvariti. Slobodnih je mjesta i na varaždinskim studijima Sveučilišta Sjever.

Sveučilište Sjever objavilo je natječaj za upis diplomskih studija za popunjavanje kvote putem studentske referade. Otvoren je do 16. listopada, a moguće mu je pristupiti na poveznici.

– Na koprivničkim studijima, koji bilježe porast zainteresiranih, mogu unutar predviđenih kvota upisati još studenata: Na diplomskom sveučilišnom studiju Komunikologija, mediji i novinarstvo ostalo je slobodnih još 9 mjesta za redovite i 17 za izvanredne studente, na Medijskom dizajnu za 12 izvanrednih, na Ambalaži, recikliranju i zaštiti okoliša po 14 mjesta i na Održivoj mobilnosti i logistici 5 izvanrednih mjesta. Slobodnih mjesta ima i na varaždinskim studijima. – poručuju sa Sveučilišta Sjever.

Ove godine prvi se put izvodi nastava diplomskog sveučilišnog studija Komunikologija, mediji i novinarstvo, nastalog na temeljima koprivničkog studija novinarstva. Studij je osuvremenjen i sada pokriva još širu paletu kvalifikacija, ističu predstavnici. Njegovim završetkom stječe se titula magistra komunikologije, medija i novinarstva.

– Ove godine zanimljivi smo širem krugu potencijalnih studenata, zbog proširenja kvalifikacije. Potaknula bih, međutim, ljude iz struke koji nemaju adekvatnu kvalifikaciju za rad u medijima i komunikacijama, ljude koji iz niz razloga nisu završili diplomski sveučilišni studij (a imaju stručni ili preddiplomski), mlade mame koje su prekinule studij, ljude koji se žele dalje usavršavati uz rad… da upravo sada upišu studij. – rekla je izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo.

Zatim je dodala: 

– Premda po svemu specifična, ova će godina zbog organizacije hibridne nastave ići na ruku upravo njima. Na našem će se odjelu tako kontaktna nastava održavati samo subotom, a online tijekom tjedna u poslijepodnevnim terminima – idealno za ljude koji rade!

I na ostalim diplomskih studijima ondje nastava će se održavati po hibridnom modelu.

–  U izuzetno zanimljive studije ubraja se i Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša, koji je jedini u Hrvatskoj koji se bavi visokom izobrazbom za ovu vrstu poslova budućnosti, a namijenjen je mladim ljudima koji tek ulaze u sustav pakiranja, recikliranja i zaštite okoliša, kao i stručnjacima koji imaju potrebu obogatiti znanja jednom od najpropulzivnijih i najodgovornijih dijelova svjetskog gospodarstva. Studentima je vrlo atraktivan i diplomski studij Medijskog dizajna koji je postao prepoznatljiv po individualnm pristupu, mentoriranom radu, kreativnoj nastavi, umjetničkoj i medijskoj praksi te uključivanju studenata u umjetničke projekte lokalne i šire zajednice. – istaknuli su sa Sveučilišta.

Napomenuli su i da se pazi na provedbu epidemioloških mjera:
– Nabavljeni su roboti koji mjere temperaturu svima koji ulaze u zgradu, pritom kontrolirajući nose li maske i glasovno upozoravaju na to, angažirane su vanjske zaštitarske i dezinfekcijske službe, na katedre su postavljeni pleksiglasi, u sredini nastave jedan je sat odvojen za dezinfekciju zgrada, obavezno je nošenje maski i dezinfekcija ruku, pomno se vodi evidencija dolazaka i kretanja svih nastavnika i studenta u krugu zgrade, a osiguran je i razmak među studentima, manje grupe i nemiješanje grupa.
FOTO: BLACK CARPET