LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upis na fakultet

Još razmišljaš gdje studirati? Donosimo 10 razloga zašto studirati na Sveučilištu u Dubrovniku

Uz to što je jedan od najljepših sveučilišnih gradova, u Dubrovniku možeš odabrati između 15 prijediplomskih, 16 diplomskih i doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju.

Uz to što je jedan od najljepših sveučilišnih gradova, u Dubrovniku možeš odabrati između 15 prijediplomskih, 16 diplomskih i doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju.

Dubrovnik je poznat kao grad s bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem, koji nudi brojne zabavne i društvene sadržaje, ali se na karti postavio i kao izvrstan studentski grad koji nudi inovativne studijske programe! Sveučilište u Dubrovniku mlado je i dinamično sveučilište, a uz suvremeni studentski dom, studentski život u Dubrovniku postao je privlačniji nego ikad.
 

Donosimo 10 razloga zašto odabrati baš UNIDU!

 

1. Studiraj u svjetski prepoznatoj destinaciji


Nije tajna da je Dubrovnik odabir milijuna turista godišnje, a jedan je i od najljepših sveučilišnih gradova koji nudi prekrasne turističke atrakcije, prirodu koja oduzima dah i sadržaj prilagođen mladima, u dinamičnom međunarodnom okruženju.
 

2. Otkrij inovativne studijske programe orijentirane na znanja budućnosti 


Znaš li da na UNIDU možeš odabrati između 15 prijediplomskih, 16 diplomskih i doktorskog studija Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju? Sveučilište u Dubrovniku nudi studije iz područja primijenjene ekologije, komunikologije, pomorstva, elektrotehnike i računarstva, ekonomije i poslovne ekonomije, povijesti, konzervacije i restauracije te sestrinstva, a velika pozornost je posvećena praktičnom iskustvu, individualnom pristupu i radu u manjim grupama.
 

3. Kroz praktične vještine do profesionalne izvrsnosti


Kao dio UNIDU obitelji imat ćeš priliku susresti se sa brojnim zadacima i praktičnim vježbama koje će te pripremiti za rad u struci. Stručna praksa organizirana je u suradnji s brojnim tvrtkama gdje se UNIDU studenti iz prve ruke susreću s izazovima i zadacima koji ih sutra čekaju na radnome mjestu. Oduvijek se želiš okušati u istraživanju neuromarketinga i razumijevanju ponašanja potrošača? Na pravom si mjestu! Laboratorij za neuromarketing AXON, prvi i jedini takav u Hrvatskoj, pruža studentima jedinstvenu priliku za istraživanje u ovom revolucionarnom području pod vodstvom vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka. Želiš se okušati kao radijski voditelj ili imaš ideju za super podcast? Mentori iz nacionalnih i međunarodnih medija čekaju te u vrhunski opremljenom UNIDU TV studiju i na studentskom UNIDU radiju. Sanjaš o karijeri u pomorstvu? Naš simulator i školski brod stoje ti na raspolaganju kao prve stepenice na tom putu.

Budući stručnjaci u zdravstvu mogu se educirati u nizu nastavnih baza u Općoj bolnici Dubrovnik i drugim zdravstvenim ustanovama. Laboratorij za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) pri Odjelu za elektrotehniku i računarstvo pruža studentima jedinstvenu priliku za istraživanje robotike, umjetne inteligencije i korištenja tehnologije za rješavanje modernih izazova, studenti konzervacije i restauracije imaju na raspolaganju specijalizirane radionice i pregršt arhivskih i muzejskih primjeraka na kojima mogu usavršiti svoje vještine.
 

4. Uživaj u vrhunskom studentskom smještaju


Studentski dom Dubrovnik jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj. Otvoren je prije samo tri godine te budućim stanarima nudi moderno opremljene dvokrevetne sobe, restoran, podzemnu garažu, menzu, besplatnu teretanu za studente, Studentski klub Skatulu, praonicu rublja, čajne kuhinje na svakom katu i prostorije za učenje. Nerijetko je pozornica za brojne događaje, druženja i koncerte! Cijena mjesečnog smještaja po studentu se kreću od 113 eura.
 

5. Suvremena opremljenost


Osim suvremeno opremljenih učionica, prostorije za učenje, radionica i prostora za studente, Sveučilište u Dubrovniku ima niz specijaliziranih laboratorija koji prate najnovije trendove u znanosti i tehnologiji i omogućavaju studentima stjecanje dodatnih znanja i vještina te upoznavanje s metodama i istraživanjima budućnosti. Sveučilište je dom HDSLab-a (Laboratorija za podatkovnu znanost usmjerenu čovjeku) pri Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, a na Sveučilištu se nalazi i Centar za istraživanje digitalne transformacije CREDO.
 

6. Otkrij svijet kroz Erasmus+ iskustva


Znaš li da Sveučilište u Dubrovniku svake godine obara rekorde po broju studenata na razmjeni, posebice kroz Erasmus+ program? Erasmus+ ti nudi iskustvo putovanja u različite svjetske destinacije, studiranje na uglednim institucijama, istraživanje i stvaranje nezaboravnih iskustava. Osim što je popularna destinacija za studente iz cijelog svijeta, studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu odabrati više od 200 partnerskih institucija na prestižnim europskim sveučilištima za vlastito iskustvo studiranja u inozemstvu. Ako želiš dio studiranja provesti u inozemstvu i pritom steći i dodatnu diplomu, UNIDU i tu nudi rješenje sa svoja tri dvojna (double-degree) studija ekonomije, turizma i marketinga.
 

7. Besplatno uživaj u zabavnom i kulturnom sadržaju


Dubrovnik je svjetski poznat po vrhunskim noćnim klubovima, vrućim i zabavnim ljetima, a ponosi se i jednom od najboljih advent ponuda s vrhunskim izvođačima i najboljom gastronomskom scenom koja svake godine privlači brojne posjetitelje iz regije i svijeta. Zasigurno te neće ostaviti ravnodušnim izbor noćnog, ali i dnevnog života u Dubrovniku koji je iz godine u godinu sve bogatiji, a sve ti je na dohvat ruke. Dubrovnik ćeš najbolje upoznati i kroz brojne studentske pogodnosti poput besplatnih ulaznica za Dubrovačke zidine, kino, kazalište i druge kulturno- zabavne sadržaje. Na raspolaganju su ti i brojne aktivnosti koje organizira Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku i druge studentske organizacije i klubovi. Velik naglasak je stavljen na uključivanje studenata u konferencije, stručna predavanja i druge aktivnosti koje se često organiziraju na Sveučilištu.
 

8. Ostvari sportsku i akademsku izvrsnost


Na Sveučilištu u Dubrovniku razumiju izazove u balansiranju sportskih i akademskih obaveza i upravo zato ga odabiru brojni hrvatski reprezentativci i vrhunski sportaši. UNIDU je pravi izbor za uspješno ostvarivanje akademskih i sportskih ciljeva.
 

9. Umreži se sa stručnjacima i studentima iz cijelog svijeta


Oduvijek ti je bila želja slušati stručnjake iz cijeloga svijeta kako drže predavanja o temama koje te zanimaju? Sveučilište u Dubrovniku je domaćin brojnih stručnih konferencija i gostovanja priznatih stručnjaka i poslodavaca iz različitih područja što studentima omogućava stjecanje dodatnih znanja i iskustava te umrežavanja s kolegama iz cijelog svijeta.
 

10. Uključi se u inovativna znanstvena istraživanja


Sveučilište u Dubrovniku je prepoznato po svojoj znanstvenoj izvrsnosti, iznimnoj projektnoj produktivnosti i brojnim istraživanjima s nizom partnera iz cijelog svijeta što studentima nudi mogućnost za aktivno uključivanje u rad na projektima. Trenutno se provodi oko pedeset projekata u suradnji s gospodarstvom i studentima koji mogu iz prve ruke učiti od vrhunskih profesionalaca kako se oblikuju poslovni procesi i provode ključna istraživanja.

Ako si spreman/a započeti svoju priču na UNIDU sve što trebaš je prijaviti se na odabran studij na stranici Postani student, a više informacija možeš pronaći na službenoj stranici sveučilišta ili putem e-maila: upisi@unidu.hr.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU, PR
FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU, PR