LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Scopus i WoS

Još pet časopisa zadarskog sveučilišta indeksirano u vodećim svjetskim citatnim bazama

Trenutno, sveučilište redovito objavljuje 14 časopisa iz društvenih, humanističkih, prirodnih i interdisciplinarnih područja znanosti.

Trenutno, sveučilište redovito objavljuje 14 časopisa iz društvenih, humanističkih, prirodnih i interdisciplinarnih područja znanosti.

Sveučilište u Zadru posebnu pažnju pridodaje objavljivanju periodičkih publikacija, s naglaskom na znanstvene časopise koji predstavljaju ključni kanal za komuniciranje znanstvenih spoznaja prema javnosti i akademskoj zajednici. Trenutno, sveučilište redovito objavljuje 14 časopisa iz društvenih, humanističkih, prirodnih i interdisciplinarnih područja znanosti.

Otvara se portugalski lektorat u Zadru


Posebno se ističe činjenica da su tri znanstvena časopisa Sveučilišta u Zadru već ranije bila indeksirana u uglednim bazama podataka Web of Science (WoS) i Scopus: Geoadria, Sic! i Ars Adriatica. Nedavno je postignut još veći uspjeh jer je baza Scopus indeksirala dodatnih pet sveučilišnih znanstvenih časopisa, a to su Acta Iadertina, Archaeologia Adriatica, Croatica et Slavica Iadertina, Magistra Iadertina i Miscellanea Hadriatica et Mediterranea. to je značajno znanstveno postignuće za Sveučilište u Zadru jer su Scopus i WoS dvije najrenomiranije svjetske bibliografske i citatne baze koje pokrivaju sva područja znanosti. Indeksiranje u tim bazama temelji se na procjeni kvalitete rada znanstvenika i znanstvenih ustanova, čime se postiže međunarodna vidljivost, prepoznatljivost i relevantnost rezultata istraživanja.

Kinesko izaslanstvo posjetilo Sveučilište u Zadru. Hoće li se međuregionalna suradnja proširiti i na gospodarstvo i trgovinu?


Znanstveni časopisi Sveučilišta u Zadru dostupni su i u tiskanom i u digitalnom obliku. U digitalnom obliku, časopisi su otvoreno dostupni na zadarskoj sveučilišnoj izdavačkoj platformi Morepress, što dodatno doprinosi dostupnosti i utjecaju znanstvenih radova.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: CANVA PRO / THE BEST PHOTO FOR ALL, ILUSTRACIJA