LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna radionica

Još kratko traju prijave za besplatnu radionicu programiranja!

Organizira se besplatna radionica za učenje programiranja u Splitu.

Organizira se besplatna radionica za učenje programiranja u Splitu.

U splitskoj tehnološkoj zajednici okupljenoj oko ML/AI Split meetupa javio se interes da se organizira jedna besplatna i za sve otvorena radionica gdje bi se zainteresirane poučilo kako da sami krenu u razvoj vlastite aplikaciju za neku primjenu koju bi koristile automatizirano prepoznavanje objekata koristeći YOLO algoritam.

Polaznike bi se uputilo u podešavanje razvojnog okruženje, potrebne tehnologije i samu problematiku strojnog učenja i prepoznavanja objekata korištenjem YOLO algoritma.

Veliki interes studenata i članova ML/AI Split meetupa, ali i ostalih se javio nakon vrlo posjećenog predavanja ML/AI Split meetupa Luke Farkaša, inače ATOS Interna i stipendista, s temom korištenja dostupnih podataka i YOLO algoritma za prepoznavanje objekata oko nas. Luka je prezentirao što se sve može napraviti korištenjem YOLO algoritma i PyTorch frameworka uz korištenje dataseta iz javno dostupnih izvora kao što su prometne kamere.

Stoga u organizaciji ICT županije i EDIT CodeSchool, Luka Farkaš - ATOS Intern uz podršku Odjela za informatiku Splitskog PMF-a, održao bi višetjednu Hands-on radionicu s temom Prepoznavanje objekata korištenjem YOLOv5.

Radionica je zamišljena kao samostalan rad na modelima detekcije objekata uz kratke prezentacije i simulacije o istima.

Polaznici bi se upoznali s koracima i postupcima (workflow) pri kreiranju modela neuronskih mreža za rad s Machine Learning algoritmima u svijetu računalnog vida (CV), odnosno detekcije objekata. Polaznik bi nakon završetka radionice bio sposoban prikupiti vlastite podatke, odabrati prikladan model i istrenirati isti. Tijekom pripreme podataka i treniranja modela, polaznik će biti sposoban uvidjeti potencijalne probleme i optimizirati ih na što efikasniji način.

Radionica je besplatna i održavala bi se tijekom srpnja u PICS@FESB predinkubatoru ICT županije, u periodu od 11.07. do 30.07. a polaznici bi na kraju workshopa izradili i vlastiti projekt.

Prijave su otvorene do 08.07., a ovdje možete pronaći prijavnicu.
FOTO: UNSPLASH