LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školska i akademska godina 2024./2025.

Još jedna općina daje stipendije učenicima i studentima – saznajte uvjete i kako se prijaviti

Pravo sudjelovanja imaju redoviti učenici drugog, trećeg, četvrtog i petog razreda srednje škole te redoviti studenti s visokih učilišta, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Pravo sudjelovanja imaju redoviti učenici drugog, trećeg, četvrtog i petog razreda srednje škole te redoviti studenti s visokih učilišta, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Općina Kostrena raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2024./2025. Pravo sudjelovanja imaju redoviti učenici drugog, trećeg, četvrtog i petog razreda srednje škole te redoviti studenti s visokih učilišta, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, pod uvjetom da ispunjavaju nekoliko kriterija.

Kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Kostrena u trajanju od najmanje šest mjeseci prije objave natječaja. Iznimka su osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom te stranci i osobe bez državljanstva koje imaju stalni ili privremeni boravak u općini. Također, pravo na stipendiju nemaju učenici i studenti koji su već korisnici nekih drugih stipendija ili kredita za školovanje.

Prijavite se za CEEPUS stipendije za ljetni semestar, a evo što ako vaš faks nije dio CEEPUS mreže



Stipendije se dodjeljuju u trima kategorijama: stipendije izvrsnosti, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja. Za stipendije izvrsnosti potrebno je ispuniti kriterije poput visokog prosjeka ocjena (najmanje 4,50 za učenike i studente prve godine studija te 4,00 za studente viših godina). U slučaju stipendija za deficitarna zanimanja, prosjek ocjena treba biti najmanje 3,00, dok se prednost kod te kategorije daje stipendistima koji su već primali takvu stipendiju prethodne godine.

Grad Zagreb objavio natječaje za stipendije u različitim kategorijama za učenike i studente



Natječaj se odnosi na deficitarna zanimanja od interesa za Općinu Kostrena, među kojima su, primjerice, medicinska, građevinska i kemijsko-tehnička zanimanja za učenike te logopedija, sestrinstvo, psihologija i strojarstvo za studente. Posebna kategorija su stipendije za učenike i studente slabijeg imovinskog stanja, koji su korisnici socijalne skrbi ili su u okviru socijalnog programa Općine Kostrena.

Zaklada „Zlatko Crnić” raspisala je natječaj za dodjelu studentskih stipendija u iznosu od 230 eura



Prijave na natječaj moraju biti podnesene najkasnije do 16. listopada 2024. godine, osobno ili putem pošte na adresu Općine. Svaka prijava mora sadržavati ispunjen obrazac, životopis, potvrdu o upisu te druge potrebne dokumente, a nepotpune ili nepravodobne prijave neće biti razmatrane. Detalje o natječaju i prijavama provjerite na sljedećoj stranici.
IZVOR: OPĆINA KOSTRENA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA