LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informacije za brucoše

Još dva sveučilišta objavila kvote za upis u 1. godinu preddiplomskog i integriranog studija

Pulsko i riječko sveučilište rapisali su natječaj za upis studenata u prve godinu studija s brojem kvota i drugim važni informacijama.

Pulsko i riječko sveučilište rapisali su natječaj za upis studenata u prve godinu studija s brojem kvota i drugim važni informacijama.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Sveučilište u Rijeci objavili su kvote za upis studenata u 1. godinu preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija u akademskoj godini 2021/2022.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Studijske programe u sklopu pulskog sveučilišta moći će upisati ukupno 1392 studenata, a od toga 1043 redovna, 54 strana i 295 izvanrednih studenata. Najveću kvotu ima poslovna ekonomija koju ima priliku upisati 207 redovnih studenata, dok će najmanje studenata, njih svega troje, moći upisati solo pjevanje ili klavir.

Prijave se vrše putem stranice www.postani-student.hr s krajnjim rokom 21. srpnja za srpanjski rok te 16. rujna za rujanski upisni rok. Detaljnije informacije dostupne su na poveznici.

Sveučilište u Rijeci

Prijave na studijske programe Sveučilište u Rijeci vršit će se online putem stranice www.postani-student.hr. Riječko sveučilište moći će upisati 3524 studenta, od kojih bi 2654 trebalo studirati redovno, 775 izvanredno, a 104 studenta trebala bi biti strani studenti iz EU.

Najveću upisnu kvotu ima Filozofski fakultet koji će moći upisati 404 studenta, zatim slijedi Ekonomski fakultet s 340 mjesta te Tehnički fakultet  s 305 mjesta. Najmanju upisnu kvotu ima Odjel za fiziku koji prima 22 studenata. Sve o natječaju moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH