LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Još 4 zagrebačka fakulteta do kraja semestra imaju nastavu na daljinu

Provjerili smo koji su se još zagrebački fakulteti odlučili za organzaciju nastave na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije i potresa.

Provjerili smo koji su se još zagrebački fakulteti odlučili za organzaciju nastave na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije i potresa.

Ranije smo pisali o tome koji su se fakulteti diljem Hrvatske odlučili na zadržavanje oblika nastave koji je bio uveden prije Božića, odnosno za zadržavanje online nastave, no u međuvremenu su se još neki fakulteti Sveučilišta u Zagrebu zbog potresa i koronavirusa odlučili na taj potez.
Vezano: 5 fakulteta u Hrvatskoj donijelo odluku o produžetku online nastave
Fakultet političkih znanosti

Nastava, kolokviji i ispiti na FPZG-u će se do kraja semestra odvijati online zbog nepromijenjene epideomiološke situacije i studenata koji zbog potresa ne mogu doći u Zagreb. Drugi kolokvij na obaveznim kolegijima, napominju s Fakulteta, održava se od 18. do 22. siječnja, a na izbornim kolegijima od 25. do 29. siječnja. Fakultet ostaje otvoren puno radno vrijeme, demonstratori i tehnička podrška ostaju dostupni, a o svim problemima studeni trebaju obavijestiti prodekanicu za nastavu.

Fakultet hrvatskih studija

Osim praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave, ostala će se predavanja do kraja semestra odvijati na daljinu. Kolokviji, predrokovi, pisani ispiti i ostale pisane provjere znanja, vježbe na posebnim programima u računalnim učionicama i druge vježbe mogu se održavati uživo na Fakultetu, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera (nošenje zaštitnih maski, održavanje razmaka, raskuživanje i mjerenje temperature) i to u skupinama do 25 studenata u pojedinoj predavaonici, stoji u obavijesti.
– Usmeni ispiti i konzultacije mogu se održavati uživo na Fakultetu uz pridržavanje protuepidemijskih mjera iz točke II., a nastavnici se mogu odlučiti i za održavanje usmenih ispita na daljinu, uz izravan audiovizualni kontakt sa studentima služeći se za to odgovarajućim mrežnim platformama (Zoom, Teams, Skype i sl.), uz izmjenu kraćih pitanja i odgovora i provjeru da student odgovara samostalno i bez pomagala. Pozivaju se studenti koji zbog zaraze, samoizolacije, prirodne nepogode potresa ili odselidbe iz Zagreba ne mogu pristupiti ponuđenoj pisanoj provjeri znanja da na vrijeme ispričaju predmetnomu nastavniku svoj nedolazak, kako bi se olakšala organizacija za one koji će joj pristupiti.
Geotehnički fakultet

Geotehnički fakultet kratko je obavijestio da se do 31. siječnja 2021. godine nastava odvija na daljinu uz nadu da će ipak doći do poboljšanja epidemiološke situacije i kako će nastavu u ljetnom semestru započeti u klasičnom obliku.

Katoličko-bogoslovni fakultet

Nastava će se na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu do 22. siječnja 2021. godine odvijati na daljinu, osim nastavnih aktivnosti koje podrazumijevaju fizičku prisutnost u zgradi Fakulteta (kolokviji i slično). Zimski ispitni rok tekuće akad. god. 2020./2021. odvijat će se na isti način kao i ljetni/jesenski ispitni rok prošle akad. god. 2019./2020.
FOTO: UNSPLASH