LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volontiranjem do bolje budućnosti

JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla: CERM u suradnji s partnerima potiče mlade na aktivno stvaranje promjena

Projekt će kroz 24 mjeseca provoditi Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba.

Projekt će kroz 24 mjeseca provoditi Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba.

 
Zbog zajedničke želje za stvaranjem „boljeg svijeta“ za mlade, CERM i predstavnici Grada Gline, Grada Hrvatske Kostajnice i udruge Ženska soba donijeli su odluku za realizaciju projekta "JOB4ME 2.0. – volontiranjem do posla". S obzirom na bogata iskustva i niz uspješno provedenih projekata spomenutih organizacija, očekuje se značajni doprinos i kvalitetna izvedba planiranih aktivnosti kroz projekt.

Projekt "JOB4ME 2.0 - volontirajem do posla" ima dugoročne ciljeve koji obuhvaćaju edukaciju mladih, uključivanje u rad neprofitnih organizacija, promociju volonterske prakse, te naprednu organizaciju volonterskog rada. Kroz specifične smjernice, projekt će doprinijeti unaprjeđenju raznih oblika volonterske prakse, čime će mladi dobiti dodatne resurse i znanja koja nisu obuhvaćena formalnim obrazovnim programima. Udruga Ženska soba će kao partner projekta svojim specifičnim iskustvima i bogatim kadrom upoznati s problematikom od koje projekt polazi. Grad Glina i Grad Hrvatska Kostajnica će CERM povezivati s korisnicima te promovirati projekt na svojem području. Također, sudjelovat će u organizaciji pojedinih edukacija i osiguravanju tehničkih uvjeta za njihovo održavanje.

Prijenos specifičnih znanja i vještina među partnerskim organizacijama u projektu provodit će se na sastancima predstavnika koji će se održavati minimalno jednom na tromjesečnoj bazi. Učestaliji susreti organizirat će se prilikom priprema za provedbu zajedničkih aktivnosti predviđenih u predloženom projektu. Pritom će se razmjenjivati znanja potrebna za vođenje aktivnosti, a partner koji imaju razvijenije vještine važne za područje aktivnosti mentorirat će druge dionike.

Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH