LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sajam poslova

„Job Fair”: Pripremite životopise i čavrljajte s potencijalnim poslodavcima uz koktele

Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz opušteni razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi. Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse, moći će predati i svoj životopis.

Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz opušteni razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi. Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse, moći će predati i svoj životopis.

Studenti će i ove godine dobiti priliku razgovarati s potencijalnim budućim poslodavcima jer se 23. i 24. svibnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu po trinaesti put održava Job Fair, najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj. Organiziraju ga FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). 

Na sajmu će brojna uspješna domaća i inozemna poduzeća zainteresiranim studentima predstaviti svoje projekte, tehnologije i znanja kroz predavanja, radionica i kreativno uređenih štandova koji će se protezati prizemljem zgrade fakulteta. Studenti FER-a i srodnih tehničkih fakulteta kroz razgovor s poslodavcima imat će priliku saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi, a posjetitelje očekuju i brojni popratni sadržaji. Budući da i u poslovnom svijetu uvijek ima mjesta za zabavu, posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi uz koktele u KSET-u dobiti dodatnu priliku za razgovor s predstavnicima poduzeća.

Prošlogodišnji Job Fair ugostio je preko 90 poduzeća i više od 3000 posjetitelja, a studentima je ponudio širu paletu potencijalnih poslova nego prethodnih godina. Tako su se, osim u IT industriji, prakse i poslovi mogli pronaći i u automobilskoj i svemirskoj industriji, poljoprivredi, financijama, energetici i drugim industrijama. Na sajmu su, uz mnoga druga vrhunska poduzeća, sudjelovali Inifineon, Croteam, HOPS, Microsoft, Degordian, Ericsson Nikola Tesla, Infinum, Amazon i Google.

Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse u određenom poduzeću, studenti će tijekom mjeseci koji prethode sajmu, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem internetske stranice Job Faira. Baza životopisa po završetku sajma bit će dostupna poduzećima koja će sudjelovati.

Više o samom događaju potražite na službenoj web-stranici, na Facebook stranici te na Instagram profilu.

FOTO: PIXABAY