LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program na FER-u

Job Fair: 115 poduzeća, 9 radionica i 23 predavanja na najvećem sajmu poslova u Hrvatskoj

U dva dana Job Faira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva zainteresirane mlade očekuje 9 stručnih radionica i 23 predavanja, a predstavit će se ukupno 115 poduzeća.

U dva dana Job Faira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva zainteresirane mlade očekuje 9 stručnih radionica i 23 predavanja, a predstavit će se ukupno 115 poduzeća.

Sajam poslova Job Fair već četrnaest godina uspješno spaja vrhunska domaća, regionalna i inozemna tehnološka poduzeća s hrvatskim studentima. Ove godine održat će se 15. i 16. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dok će se službeno otvoriti dan ranije, 14. svibnja, projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners kojoj će prisustvovati redatelji filma Hans Block i Moritz Riesewieck.

9 stručnih radionica za studente koji žele znati više

U dva dana organizatori sajma poslova i predstavnici poduzeća organizirali su 9 praktičnih radionica. Koje tehnologije koriste domaća i inozemna poduzeća, na koji način razvijaju proizvode i koje sve tehnološke sfere obuhvaćaju – samo su neka od pitanja na koja će predstavnici poduzeća studentima dati odgovore temama: Uvod u Power BI – izrada izvještaja, Stand-up radionica, Razvoj Artificial Intelligence proizvoda – od ideje do produkcije, Autodesk Revit radionica, Automatizirano testiranje web-aplikacija, Izrada Machine Learning rješenja primjenom Pythona, IoT u praksi te Primjena novih tehnologija u full-stack web-razvoju. Studenti se na radionice mogu prijaviti nakon što predaju svoj životopis preko baze životopisa. 

23 predavanja u 2 dana

Job Fair nije samo sajam koji spaja vrhunske hrvatske studente s najboljim tehnološkim poduzećima. Zahvaljujući domaćinu Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se 23 predavanja na kojima će predstaviti uspješni projekti, tehnologije i znanja iz različitih industrija: od elektrotehnike i ugradbenih računalnih sustava, računalnog vida, ICT-a do telekomunikacija, videoigara, razvoja mobilnih i web-aplikacija, energetike, automatizacije, automobilske industrije te industrije računalnih mreža i sigurnosti.

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, svi studenti i mladi koji traže posao preko internetske stranice mogu predati životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba e-poštom dobiti jedinstveni QR kod – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

Osim na predavanjima i radionicama, studenti će imati prilike i pobliže upoznati poslodavce u opuštenijoj atmosferi na Loosen Up druženju i kvizu koji će se održati u KSET-u.
 
Na ovogodišnjem sajmu poslova Job Fair predstavit će se 115 poduzeća, a cijeli događaj organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu sajma poslova, Facebook stranicuInstagram profil.

FOTO: KSET