LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

Jedno sveučilište prelazi na online nastavu, a u Osijeku ima 14 zaraženih studenata

Zbog pogoršane situacije s koronavirusom, mijenja se način održavanja nastave na fakultetima. Donosimo pregled situacije u Puli i Osijeku.

Zbog pogoršane situacije s koronavirusom, mijenja se način održavanja nastave na fakultetima. Donosimo pregled situacije u Puli i Osijeku.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli danas je donijelo novu odluku o održavanju nastave zbog pogoršanja situacije s koronavirusom Od sutra, 20. listopada, u potpunosti će se održavati na daljinu.
– Poštovani studenti, s obzirom da znatan broj studenata ima stalno boravište izvan Istarske županije, što uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, vezano uz COVID-19, omogućava ulaz virusa na Sveučilište i u Studentski dom Pula te ometa izvođenje nastave u fizičkom obliku, poštujući pismenu preporuku Istarskog stožera, od sutra 20. listopada 2020. godine nastava na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će se u potpunosti odvijati na daljinu – do daljnjih uputa. Navedeno vrijedi i za Erasmus studente. – poručili su sa sveučilišta.
Kao što smo već ranije pisali, Ekonomski fakultet u Osijeku, Pravni fakultet u Osijeku i Fakultet za dentalnu medicinu morali su se zbog pogoršane situacije djelomično ili potpuno prebaciti na nastavu na daljinu. Kontaktirali smo, stoga, osječko sveučilište kako bismo doznali o kolikom je broju zaraženih studenata riječ.
Vezano: Sve više osječkih studenata u izolaciji; još jedan fakultet obustavlja dio kontaktne nastave
Odgovor smo dobili od prorektorice za nastavu i studente Loretane Farakaš koja navodi sljedeće:

– Prema današnjim informacijama na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku ima 14 pozitivnih studenata na COVID-19 te 45 studenata u samoizolaciji.

Na sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nismo našli nikakve nove obavijesti o tome da je koronavirus utjecao na izmjene u održavanju nastave, osim na nastavu na 3 već spomenute sastavnice.
FOTO: PIXABAY