LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organizacija nastave

Sveučilište nastavlja s mješovitom nastavom, studenti bi trebali tražiti smještaj

Čini se da ni u nadolazećem ljetnom semestru neće biti prevelikih promjena prilikom organizacije nastave. Studentima je poručeno da na vrijeme rezerviraju svoj smještaj.

Čini se da ni u nadolazećem ljetnom semestru neće biti prevelikih promjena prilikom organizacije nastave. Studentima je poručeno da na vrijeme rezerviraju svoj smještaj.

Sveučilište Sjever donijelo je odluku o početku i načinu organizacije nastave u ljetnom semestru akademske godine 2020/2021 koji kreće u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine. Izvodit će se prema mješovitom modelu.
– Navedeno podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33%) i vježbi (50-75%) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever, kroz period od ukupno 15 tjedana; cijeli semestar. Ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno. – priopćilo je Sveučilište.
Nastava i raspored studijskih grupa bit će organizirani prema mjerama i uputama, a detaljnije informacije bit će dostupne na odjelnim stranicama. Kontaktna, tj. fizička nastava na Sveučilištu Sjever održavat će se uz pridržavanje epidemioloških mjera što, navode predstavnici ove institucije, podrazumijeva kontrolu ulazaka i izlazaka iz zgrada, prisustva na nastavi, pridržavanje obaveznog razmaka, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku, mjerenje temperature na ulazu u zgrade u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika.
– Kontaktna nastava i prisustvo na kontaktnoj nastavi obavezno je za sve studente koji su u tekućoj ak. godini prvi puta upisali pojedini kolegij, a nedolazak na nastavu opravdat će se samo u slučaju iznimnih zdravstvenih razloga (rizične skupine, itd.), a za što je nužna dostava službene medicinske dokumentacije. Svakako je važna informacija studentima da organiziraju i rezerviraju svoj smještaj na vrijeme kako u tom dijelu ne bi bilo problema. – istaknuli su sa Sveučilišta.
FOTO: UNSPLASH