LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Šangajska lista”

Jedno hrvatsko sveučilište ponovno među top 500 na svjetskoj listi!

Ovaj uspjeh nije samo pokazatelj dugogodišnje posvećenosti akademskoj izvrsnosti nego i potvrda da hrvatsko visoko obrazovanje može stajati rame uz rame s vodećim svjetskim institucijama.

Ovaj uspjeh nije samo pokazatelj dugogodišnje posvećenosti akademskoj izvrsnosti nego i potvrda da hrvatsko visoko obrazovanje može stajati rame uz rame s vodećim svjetskim institucijama.

Sveučilište u Zagrebu i ove godine zadržava svoje mjesto među elitom svjetskih sveučilišta, prema Academic Ranking of World Universities, poznatijem kao Šangajska lista. To prestižno rangiranje, koje obuhvaća najboljih 1000 sveučilišta širom svijeta, ponovno je prepoznalo zagrebačko sveučilište kao jedinu visokoškolsku instituciju iz Hrvatske koja se kontinuirano nalazi na ovoj listi od 2011. godine.

Sveučilište u Zagrebu već treću godinu za redom pozicionirano je u kategoriji od 401. do 500. mjesta, što potvrđuje njegovu stalnu akademsku izvrsnost i globalnu prepoznatljivost. Šangajska lista, koja se objavljuje od 2003. godine, formira se na temelju rigoroznih kriterija, uključujući broj Nobelovaca i Fields osvajača medalja među bivšim studentima i zaposlenicima, kao i broj radova objavljenih u prestižnim časopisima, kao što su Nature i Science.

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji



Taj uspjeh Sveučilišta u Zagrebu nije samo pokazatelj njegove dugogodišnje posvećenosti akademskoj izvrsnosti nego i potvrda da hrvatsko visoko obrazovanje može stajati rame uz rame s vodećim svjetskim institucijama. Postojanost sveučilišta na Šangajskoj listi govori o kontinuiranim naporima na poboljšanju kvalitete nastave i istraživačkog rada, čime se osigurava njegov visoki međunarodni ugled.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: CANVA PRO / STUDIOROMAN, ILUSTRACIJA