LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Jedno domaće sveučilište studentima će osigurati maske, moći će se i testirati

Sveučilište u Splitu otkrilo je plan za organizaciju nastave u akademskoj godini 2020/2021.

Sveučilište u Splitu otkrilo je plan za organizaciju nastave u akademskoj godini 2020/2021.

Nastava će na splitskom sveučilištu početi 28. rujna uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, obavijestilo je Sveučilište.
Vezano: Objavljene preporuke za održavanje nastave u vrijeme pandemije; poziva se na solidarnost i kolegijalnost
Broj studenata u grupama na predavanjima, seminarima i vježbama određivat će se prema specifičnostima svake sastavnice i u odnosu na raspoloživ prostor. Također, studentima će biti osigurane dvije perive maske koje će morati nositi u prostorijama fakulteta te će morati dezinficirati ruke, mjeriti temperaturu, poštivati fizički razmak i ostalo.

Testiranje na kampusu

Na kampusu će se, prema onome što je rektor Ljutić najavio na sjednici održanoj 3. rujna, organizirati zdravstveni punkt na kojem će djelatnici i studenti Sveučilišta moći dobiti sve relevantne informacije vezane uz COVID-19 te obaviti testiranje, a u čemu će imati podršku Medicinskog fakulteta i Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija.
– S obzirom na dosadašnja znanja te pretpostavke apeliram na sve da maksimalno poštuju sve mjere predostrožnosti i budu disciplinirani. Provodit ćemo sve epidemiološke mjere od mjerenja temperature, dezinficiranja ruku, nošenja maski, poštivanja međusobne udaljenosti. – rekao je rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić. 
FOTO: PIXABAY