LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s Nikolom Stolnikom, predavačem na Maratonu karijera

„Jedino što sam znao je da se ne želim dosađivati”

Bivši student ekonomije, a danas poznato lice hrvatske poslovne scene i CEO „startupa” Good Game Global, razgovarao je s nama ususret petom događaju Maratona karijera na njegovom matičnom fakultetu. On je Nikola Stolnik, osoba koja se u svojoj profesiji odlučila odmaknuti od „klasičnih puteva” te predavač i panelist na nadolazećem Maratonu na EFZG-u.

Bivši student ekonomije, a danas poznato lice hrvatske poslovne scene i CEO „startupa” Good Game Global, razgovarao je s nama ususret petom događaju Maratona karijera na njegovom matičnom fakultetu. On je Nikola Stolnik, osoba koja se u svojoj profesiji odlučila odmaknuti od „klasičnih puteva” te predavač i panelist na nadolazećem Maratonu na EFZG-u.

Ovogodišnji je Maraton karijera na četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dokazao da su studenti željni novih znanja i inspiracije iz prakse. Nakon čak pet poznatih gostiju i bivših studenata FER-a, FPZG-a, FFZG-a i PMF-a, brojni će se studenti okupiti oko nova četiri gosta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Jedan je od gostiju i Nikola Stolnik, CEO Good Game Globalastartupa koji je pokrenuo nakon poslova u Googleu i Nanobitu. Njegovo će gostovanje započeti predavanjem o vlastitoj karijeri nakon stečene diplome EFZG-a, a nastaviti se sudjelovanjem u panel-raspravi na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj? Jedan netipičan put prema karijeri i svakako zanimljiva priča mladog Zagrepčanina zainteresirali su brojne prijavljene za sutrašnji susret, pa nakon kratkog razgovora s Nikolom donosimo malu uvertiru u njegovo predavanje.

Je li kao student ekonomije ikada pomislio da će mu karijera krenuti u ovome smjeru i da će, štoviše, biti tako uspješna?

Naravno. Kao i svaki student, pogotovo ekonomije, od prvog sam dana znao da ću u jednom trenutku raditi na akviziciji korisnika za mobilne igre na iOS uređajima. Šalim se, naravno, jedino što sam znao je da se ne želim dosađivati i da klasični putevi nisu za mene.

Šalu na stranu, studiju je ekonomije, tvrdi, zahvalan. U razvoju njegove profesije kakva je danas, pomoglo mu je studirati upravo ekonomiju.

Studij ekonomije omogućio mi je da upoznam neke od najkvalitetnijih ljudi u svom životu što je krucijalan korak k uspjehu.

Uz poslove u drugim tvrtkama, nekad je radio i u Googleu i Nanobitu, a danas je poznat po uspješnom startupu Good Game Global. Upitali smo Nikolu koje su ključne osobine potrebne pojedincu kako bi dobio mogućnost zaraditi tako ozbiljne reference u životopisu i zatim doći do profesionalnog stupnja u kojemu ispunjava svoje snove još iz djetinjstva.

Tvrdoglavost, ustrajnost, ludost i velike količine slatkog. Točnije, integralnih Domaćica.

Iako ćemo o tome razgovarati na samome Maratonu karijera 13. lipnja, za čitatelje koji se vesele susretu s Nikolom nagovorili smo ga da nam natukne koji su mu najveći izazovi u poslu koji radi. Kako je raditi takvu vrstu posla ovdje u Hrvatskoj?

Najveći je izazov veličina tržišta što poslovima tehnološke sfere predstavlja velik problem. Od ograničenog pristupa tehnološki pismenom talentu do ciljanih korisnika usluga ili proizvoda koji se uglavnom nalaze van granica Hrvatske i kojima treba pristupiti s podređene pozicije (jer niste domaći proizvod) i prodati im to što nudite.

Nikola Stolnik nam je otkrio da bi se, unatoč svom sadašnjem uspjehu i ljubavi prema gamingu, vjerovali ili ne, mogao baviti i nečim drugim. Logično, i u ovakvoj bi vrsti posla primijenio svoja dosadašnja znanja i iskustva.

Ukoliko se ne radi o gamingu, industrijski sam agnostik. S obzirom na to da sam se gradio u smjeru marketinga i razvoja poslovanja u tehnologiji, te su vještine primjenjive na vrlo širok spektar industrija i poduzeća. Bih li radio takav posao u drugoj industriji? Vjerojatno bih, kada se zasitim gaminga.

Svima zainteresiranima za predavanje Nikole Stolnika sutra na EFZG-u organizatori Maratona karijera savjetuju da svoje besplatno mjesto rezerviraju na vrijeme popunjavanjem kratkog obrasca na poveznici.

Podsjećamo, u sutrašnjem će Maratonu karijera sudjelovati i Kristina Ercegović, Krešimir Dvorski te Stela Stare. Susret započinje u 16 sati u dvorani 7 predavanjem Nikole Stolnika, a potom slijedi panel-rasprava Kako uspjeti u Hrvatskoj? i dodjela besplatnog tečaja partnera projekta HalPet-a. Više je informacija dostupno je na Facebook stranici Maratona, kao i na službenom Facebook eventu.

FOTO: NIKOLA STOLNIK