LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pranje sivila kroz umjetnost

Jedan studentima poznati uređaj koji često koriste u domu upravo je oslikan na Kampusu u Rijeci

Oslikana perilica i rublje koje se suši na užetu služi kao orijentir studentima koji traže praonicu, čime se olakšava njihova integracija u studentski život.

Oslikana perilica i rublje koje se suši na užetu služi kao orijentir studentima koji traže praonicu, čime se olakšava njihova integracija u studentski život.

U srpnju 2024. godine, u sklopu Kampusa Studentskog centra u Rijeci, uspješno je završen projekt pod nazivom Pranje sivila kroz umjetnost. Ovaj projekt imao je za cilj transformirati jednostavan zid pored praonice rublja u živopisan i inspirativan prostor, istovremeno osiguravajući funkcionalnost te vizualnu estetiku.

Projekt je osmišljen s namjerom poboljšanja studentske zajednice kroz stvaranje ljepšeg i inspirativnijeg okruženja. Kroz oslikavanje zida, umjetnica Raffaella Ljevar dala je svoj doprinos, ističući važnost umjetnosti kao dijela svakodnevnog studentskog iskustva. Oslikana perilica i rublje koje se suši na užetu služi kao orijentir studentima koji traže praonicu, čime se olakšava njihova integracija u studentski život.


Otvori vrata svojoj umjetničkoj karijeri: prilika za kreativne studente umjetnike


Utjecaj projekta na studentsku zajednicu bio je značajan. Osim estetskog aspekta, mural predstavlja simbol kulturne raznolikosti, tolerancije i inkluzivnosti. Ova inicijativa potiče kreativnost među studentima, inspirirajući ih da se pridruže umjetničkim aktivnostima i doprinesu zajedničkom naslijeđu Kampusa.

Raffaella Ljevar istaknula je kako je rad na projektu bio izvor osobnog zadovoljstva te vrijedno iskustvo.
 

„Imala sam priliku raditi na svom kreativnom izražavanju oslikavanjem zida neobičnom i unikatnom idejom. Uz to provedba projekta mi predstavlja izvor osobnog zadovoljstva i ponosa, ali mi je i pružila dragocjeno iskustvo u planiranju, organizaciji i realizaciji projekta”, izjavila je Raffaella.


Pozitivne reakcije prolaznika i pratitelja na društvenim mrežama dodatno su motivirale autoricu za buduće umjetničke projekte.
 
IZVOR: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA
FOTO: CANVA PRO / SISOJE, ILUSTRACIJA