LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zajednica programera, animatora i ilustratora

Izradi vlastitu videoigru na Animafestu

Videoigre će se izrađivati od 6. do 10. lipnja. Požurite s prijavom jer je broj sudionika ograničen.

Videoigre će se izrađivati od 6. do 10. lipnja. Požurite s prijavom jer je broj sudionika ograničen.

Mladi umjetnici i informatički stručnjaci i ove će godine za vrijeme trajanja Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb (kina Europa i Tuškanac, Zagrebački plesni centar) imati prilike izraditi vlastitu računalnu videoigru, na radionici u sklopu programa Animafest Pro.

Animafest radionicu izvodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER-om) i Akademijom likovnih umjetnosti (ALU-om) Sveučilišta u Zagrebu, prvenstveno je namijenjena njihovim studentima, a mogu joj se priključiti i ostali koji raspolažu adekvatnim znanjima o programiranju.

Otkad je pokrenuta, radionica se pokazala kao idealna prilika za spajanje zajednice programera, animatora i ilustratora. Brojne zainteresirane polaznike upoznaje s transmedijskom vezom animacije i računarstva.

Polaznici će u manjim timovima dizajnera i programera, pod vodstvom mentora, videoigre izrađivati od 6. do 10. lipnja, na FER-u, a posljednjeg dana Animafesta predstavit će ih i publici.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen je na njih 20. Prijaviti se možete putem online prijavnice, od 9. do 22. svibnja. Pitanja vezana za radionicu mogu se uputiti na e-mail adresu: info@animafest.hr.

FOTO: ANIMAFEST