LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Filozofski je način života"

Izložba koja ruši predrasude i stereotipe

Pročitajte, poslušajte i istražite različite perspektive kojima se želimo oduprijeti jednoznačnim i predrasudnim mišljenjima.

Pročitajte, poslušajte i istražite različite perspektive kojima se želimo oduprijeti jednoznačnim i predrasudnim mišljenjima.

Otvorenje izložbe "Filozofski je način života" održat će se 2. svibnja u auli knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3, s početkom u 11 sati. Istog dana održat će se predavanje na temu stereotipa u konferencijskoj dvorani knjižnice, 2. kat u 11:45.

– Ovom izložbom govorimo o Filozofskom fakultetu u Zagrebu simboličkim dijalogom između studenata Filozofskog i onih koji nas promatraju stereotipnim pogledima. – kažu organizatori. 

Mišljenja studenata drugih fakulteta, odnosno predodžbe koje imaju o studentima i studijima Filozofskog, prezentirana su putem četiri pitanja: "Kako to izgledate?", "Radite li vi tamo išta osim što filozofirate?", "Što mislite s tim studijem postići u životu?" i "Kako doprinosite društvu?".

– Odgovori i sadašnjih i bivših studenata FFZG-a na ova pitanja pokazuju ono što i sami mislimo i osjećamo: da je Filozofski fakultet mjesto gdje se susreće nespojivo, opušteno, pa čak i kaotično; gdje promišljajući rastemo kao osobe; gdje su svi isti, a opet različiti. –

Filozofski fakultet je mjesto gdje se stječu konkretna i korisna znanja, ali i mjesto na kojem se proširuju svjetonazori, gradi tolerancija i uči prihvaćanje različitosti. godine provedene na ovom fakultetu utječu na osobni razvitak i stjecanje vrijednosti koje nosimo kroz cijeli život. Upravo iz tog razloga organizatori smatraju da se tijekom studija uči živjeti Filozofski, a nastavlja se živjeti poslije studija prenošenjem znanja i uvjerenja na ostatak društva. 

Pročitajte, poslušajte i istražite različite perspektive kojima se želimo oduprijeti jednoznačnim i predrasudnim mišljenjima. Preslušavanje odgovora studenata moguće je skeniranjem QR koda ispod fotografija pomoću pametnog telefona. Izložba je i virtualna i moći ćete je pratiti i putem Facebook stranice i YouTube kanala. Izložba je otvorena od 2. do 13. svibnja.