LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raskinut ugovor s izvođačem

Izgradnja studentskog smještaja u Koprivnici stavljena na čekanje!

Ugovor između tvrtke izvođača i Grada Koprivnice potpisan je još davne 2020. godine, ali studentskog smještaja još uvijek nema.

Ugovor između tvrtke izvođača i Grada Koprivnice potpisan je još davne 2020. godine, ali studentskog smještaja još uvijek nema.

Koprivnički Kampus neće dobiti studentski smještaj u skorije vrijeme iako je Grad na javnom natječaju s tvrtkom ISTO potpisao ugovor davne 2020. godine, prenosi Glas Slavonije. Grad je temeljem ugovora ustupio svoje stare zgrade koje su trebale biti obnovljene i prenamijenjene u funkciju studentskog smještaja. Prema najavama, za studente je trebalo biti osigurano 80 ležajeva, uz obavezno osiguravanje četiri ležaja prilagođena studentima s invaliditetom. Najam soba nije trebao prelaziti troznamenkasti iznos (u kunama). 

Međutim, na prostoru Kampusa nije došlo ni do kakvih radova u godinama koje su uslijedile. Prema navodima Glasa Slavonije, Grad je još u lipnju raskinuo ugovor o davanju prava građenja za izgradnju studentskog doma na prostoru Kampusa s izvođačem ISO studentom.

Iz Grada su raskinuli ugovor jer, kako navode, investitor u zadanom roku nije započeo niti završio radove i nije bilo druge nego raskinuti ugovor kako bi se sporni objekt ponovno vratio pod vlasničko okrilje Grada. Gradonačelnik Mišel Jakšić objasnio je da su imali razgovor s predstavnicima Vlade oko studentskog smještaja, ali poslali su i pismo namjere resornom ministarstvu.

Iz tvrtke investitora naveli su da ih je u započinjanju radova spriječila, kako kažu, viša sila –  covid-kriza, neočekivana energetska pomutnja na svjetskom tržištu. Napomenuo je da su navedeni razlozi bili dovoljni da bi ugovor ostao na snazi.
 

Nismo očekivali ikakve probleme s obzirom na to da smo ishodili građevinsku dozvolu, pripremili se za početak radova, kupili sanitarije i namještaj te sav ostali inventar. – ispričao je Josip Galinec iz tvrtke investitora u telefonskom razgovoru za Glas Slavonije.


No, izrazio je spremnost za pregovor s predstavnicima Grada kako bi se riješio taj problem te nastavilo s projektom gradnje smještaja za studente. Nadodao je da su početak radova planirali ove sezone, tako da stanari mogu useliti u svoje sobe prije početka semestra. Međutim, ugovor je raskinut prije toga.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA