LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Izašli rezultati natječaja za Erasmus+ program; potrebno izjašnjavanje oko odlaska

Ukupno 811 studenata u Zagrebu ostvarilo je pravo sudjelovanja u programu Erasmus+, a u slučaju odustanka nekog studenta mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang-listi. Studenti bi se trebali što prije izjasniti žele li i dalje sudjelovati u razmjeni.

Ukupno 811 studenata u Zagrebu ostvarilo je pravo sudjelovanja u programu Erasmus+, a u slučaju odustanka nekog studenta mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang-listi. Studenti bi se trebali što prije izjasniti žele li i dalje sudjelovati u razmjeni.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate natječaja za sudjelovanje u programu Erasmus+ za studijski boravak u sljedećoj akademskoj godini, a pravo na takav boravak ostvarilo je ukupno 811 studenata, dok ih je prijavljenih bilo 865.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, u sklopu teksta Natječaja nalazi se dokument u kojemu se studenti najkasnije do 5. lipnja moraju izjasniti hoće li ići na razmjenu ako je ona bila planirana za zimski semestar akademske godine 2020/2021. 

Isto tako, studenti koji trebaju ići na razmjenu u ljetnom semestru, a od nje planiraju odustati, trebaju se izjasniti najkasnije do 7. rujna 2020. godine jer je to rok za odustanak. Studenti koji su odabrani za razmjenu u ljetnom semestru i ne žele odustati od razmjene, ne trebaju dodatno potvrđivati svoj odlazak, za njih se automatski smatra da prihvaćaju stipendiju i odlazak na razmjenu.

– Mole se studenti koji imaju namjeru odustati od razmjene da to učine u što kraćem roku, kako bi se mogao izvršiti pomak rang-liste i time dati priliku drugom studentu za odlazak na razmjenu.

Mjesečna financijska potpora iz Erasmus+ sredstava za programske zemlje raspodijeljena je u tri kategorije, ovisno o zemlji u koju student odlazi:
  • za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore iznosit će 470 €
  • za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €
  • za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku, Švedsku ili Ujedinjeno Kraljevstvo mjesečni iznos potpore iznosit će 520 €.
Proceduru odustajanja od razmjene, kao i rezultate natječaja, možete pronaći na poveznici, a oni su podijeljeni u tablice po sastavnicama Sveučilišta.
FOTO: UNSPLASH